Actualitate

Liderul naţionaliştilor bulgari pro-ruşi riscă 3 ani de închisoare

Siderov, un promotor al anti-europenismului și anti-NATO este acuzat de huliganism și risca până la trei ani de închisoare.

Retinerea lui Siderov și a colegului său de partid, Desislava Chukolov, a fost însoțită de proteste ale susținătorilor partidului Ataka, care strigau „mafia” și „fasciștii”. Unii dintre protestatari fluturau steaguri rusești.

Siderov și partidul său sunt în favoarea unei alianțe cu Moscova, ca cea din perioada sovietică, și susțin cu tărie Rusia în conflictul cu Ucraina.

În conformitate cu legislația bulgară, Siderov poate fi reținut timp de până la 72 de ore, apoi Curtea de la Sofia trebuie să decidă dacă retinerea poate continua.

Retinerea liderilor nationalisti a fost permisa de Parlamentul bulgar, care a votat pentru retragerea imunității parlamentare a celor doi – Volen Siderov si Desislava Chukolov.

Siderov și Chukolov sunt acuzati de huliganism și ultraj, dupa ce, în seara zilei de 24 octombrie, au patruns cu forta în incinta Academiei Nationale de Teatru și Film din Bulgaria. Siderov, impreuna cu membri ai partidului sau au pătruns în clădire, acuzand institutia de trafic de droguri.

Grupul a urcat la etajul al doilea al cladirii, unde a intrerupt cursurile care se desfasurau in institutie amenințand si insultand studenții.
 
Sursa: Paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *