Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 18:11
Abonamente

Moldova 29 Septembrie 2017, ora 13:57    Din editia print

politicăLiderul PD Vlad Plahotniuc, audiat în calitate de victimă în dosarul tentativei de asasinat

Marime Font

Liderul Partidului Democrat Vlad Plahotniuc a fost audiat, în calitate de victima, în dosarul tentativei de asasinat. 

Procurorii de la PCCOCS spun că democratul a fost audiat recent, în calitate de partea vătămată, în dosarul iniţiat pentru tentativă de asasinat, însă cu mai multe detalii vor veni mai târziu.

Despre tentativă de omor asupra lui Vlad Plahotniuc a anunţat pe 7 aprilie Ministerul de Interne de la Kiev, în timp ce forţele de ordine de la Chişinău au refuzat atunci să confirme informaţia.Ulterior, procurorii au declarat într-o conferinţă de presă că omorul lui Vlad Plahotniuc ar fi fost comandat de 2 persoane, dintre care una ar fi o autoritate criminală stabilită la Moscova. Atunci 17 persoane au fost reţinute. Procurorii şi Inspectoratul Naţional de Investigaţii au anunţat că 8 persoane au fost reţinute la Chişinău, iar 9 – în Ucraina.

Potrivit oamenilor legii, asasinii ar fi plănuit omorul timp de câteva luni şi urmau să primească 200 de mii de dolari dacă reuşeau. Executorii primiseră deja avans jumătate din suma.

Vitalie BUSUIOC, PROCUROR, PCCOCS „Că ţintă ales 2 obiective, clădirea şi automobilul cu care urmă să între în incinta clădirii. Aveau deja pregătit un automobil cu nr lituaniene cu care urmau să se deplaseze peste hotare.”

„-Aici e parcarea. Aici – intrarea centrală. Aici sunt, îmi pare că, 7 etaje, nu am numărat.-Este etajul 4-5 al unei clădiri de birouri, corect ? - Da.”

În timp ce democraţii au condamnat, într-un comunicat de presă, tentativă de omor asupa şefului lor de partid, anunţată de oamenii legii, cei din opoziţie au declarat că totul nu este decât un show.  

sursa: protv.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md