Actualitate

Liderul suprem din Coreea de Nord a făcut un anunţ înspăimântător

Într-un discurs în fața angajaților programului balistic nord-coreean, Kim a declarat marți că țara sa "merge înainte victorios și va deveni puterea nucleară și militară cea mai tare din lume", potrivit KCNA.

La 28 noiembrie, Phenianul a lansat o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) capabilă, potrivit experților, să atingă teritoriul continental al SUA. La acea dată, liderul nord-coreean a afirmat că țara sa este deja un stat nuclear deplin.

Noile declarații ale lui Kim intervin într-un moment în care marile puteri încearcă să găsească o soluție la criza provocată de accelerarea programelor nuclear și balistic ale Coreei de Nord, condamnate de comunitatea internațională, și care a întreprins în septembrie un al șaselea test nuclear.

În încercarea de a constrânge Coreea de Nord să renunțe la programele sale nuclear și balistic, Consiliul de Securitate al ONU a decis mai multe serii de sancțiuni.

Șeful diplomației americane Rex Tillerson a anunțat marți că SUA sunt gata să ia loc la masa negocierilor cu Coreea de Nord, "fără condiții prealabile". Până acum, SUA afirmau că orice negociere nu poate să vizeze decât denuclearizarea peninsulei coreene.

Președintele american Donald Trump a amenințat în mai multe rânduri cu "distrugerea totală" a Coreei de Nord în cazul unui atac din partea regimului Kim Jong-Un. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *