Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 08:52
Abonamente

Actualitate 28 August 2018, ora 16:23

Liga Aleșilor Locali Unioniști își exprimă nemulțumirea privind interzicerea Marșului Centenar

Marime Font

Liga Aleșilor Locali Unioniști, care reprezintă peste 160 de localități din Republica Moldova, își exprimă nemulțumirea privind interdicția pe teritoriul Republicii Moldova a Marșului Centenar. 

Liga precizează că autoritățile Republicii Moldova ar trebui să fie atente la pericolul rusesc de la Nistru și că România nu a făcut altceva decât să ofere sprijin Chișinăului. „Avem grădinițe de copii renovate, autobuze școlare, proiecte de infrastructură”, se arată în declarația aleșilor locali unioniști.

Primarii și consilierii unioniști cer autorităților Republicii Moldova să își revizuiască decizia și celor din România să intervină pe cale diplomatică pentru deblocarea situației de la graniță. „Marșul Centenar reprezintă unitatea neamului exprimat în anul 1918, deci este un simbol istoric. În semn de solidaritate față frații noștri care au parcurs pe jos peste 1000 km pentru a ajunge în Chișinău la 01 septembrie 2018, în semn de cinste pentru membrii Sfatului Tarii, avem ca obiectiv sa desfășurăm proteste pașnice”, a anunțat Liga.

Sursa: 10tv.mdblog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de aziEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul