Fotbal

Liga Campionilor: Schalke 04 – Valencia/Tottenham – AC Milan

Schalke04 şi Valencia se vor întâlni în această seară, pentru a tranşa soarta unui duel extrem de echilibrat, ce se anunţă pe muchie de cuţit.
Klaas-Jan Huntelaar nu va putea juca din cauza unei accidentări la genunchi. "Face progrese, dar nu poate să joace încă", a explicat Magath. Lukas Schmitz este şi el suspendat pentru cumul de cartonaşe.

David Albelda revine după suspendarea din prima manşă, în timp ce Aritz Aduriz şi-a revenit după o accidentare, însă trebuie să fie atent să nu primească un cartonaş galben, deoarece va fi suspendat în următorul meci.


Foto: schalke04.com                              Felix Magath

Felix Magath, antrenor Schalke: "Ţinând cont că acesta este un an de tranziţie, am reuşit multe lucruri pozitive. Să jucăm la 0-0 cu Valencia este prea riscant. Experienţa arată că presiunea creşte pe final de meci, iar dacă primeşti un gol nu vei avea timp să răspunzi. Valencia trebuie să înscrie şi va avea probleme în defensivă din acest motiv. Va fi un joc fascinant!"

Unai Emery, antrenor Valencia: "Schalke are un avantaj mic deoarece joacă pe teren propriu. Nu se descurcă bine în Bundesliga, dar în Ligă joacă foarte bine şi ne vor pedepsi pentru fiecare greşeală pe care o vom face. Oricum, sunt convins că vom face un meci mare."


Foto: cgi.wn.com                                        Harry Redknapp

Echipa londoneză Tottenham Hotspur se află la doar o partidă distanţă de obţinerea celei mai bune performanţe în Liga Campionilor din ultimii 50 de ani, gruparea din nordul capitalei Angliei ajungând în sferturile de finală prima oară în sezonul 1961/62, când întrecerea avea însă un alt format.

Redknapp este din nou hotărât să joace totul pe cartea atacului, deşi nouă manageri din zece ar prefera o formulă defensivă şi un joc de aşteptare.
"Mă aştept la un meci greu cu Milan, echipa care va încerca să dea lovitura pe contraatac. Au atacanţi foarte buni, dar noi vom încerca să ne impunem jocul încă de la început. Nu vom sta să aparăm acest 1-0 din tur.

"Mesajul pentru jucătorii mei va fi urmatorul: să mergem peste ei şi să încercăm să marcăm din nou, pentru ca acesta este stilul nostru. Aşadar, vom pune în practică un stil ofensiv, de fotbal deschis, chiar dacă şi ei sunt pregătiţi ştiind pentru ce au venit la Londra", a spus Redknapp.


Foto: milannight.com         

În tabăra oaspeţilor a revenit Kevin-Prince Boateng, care va fi folosit fie în centrul liniei de mijloc, fie ca aripă.

"Ştim că Tottenham este o echipă puternică, cu 25 de jucători foarte valoroşi. Se descurcă bine în Premier League, iar Bale este unul dintre cei mai importanţi fotbalişti pentru ei.”

"Ne putem califica pentru runda următoare deoarece avem o echipă bună. Am pierdut prima manşă după un joc puţin ciudat, dar acest meci retur va fi cu totul altfel. Ne simţim foarte bine, atât mental cât şi fizic", a spus Allegri.
Statistică.

Londonezii au câştigat toate cele patru meciuri disputate pe White Hart Lane în această ediţie a Ligii Campionilor, inclusiv partida cu deţinătoarea trofeului Inter Milano, pe care au spulberat-o cu un spectaculos 3-1 în faza grupelor. Golaverajul gazdelor este de 14 goluri marcate şi doar două primite.

Milan în schimb are un record negativ cu echipele engleze în deplasare, câştigând doar o partidă (1-0 cu Manchester United in sezonul 2004/05), cinci egaluri şi opt infrangeri.

după onlinesport.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *