Linie fierbinte la guvern, unde agenții economici să semnaleze abuzuri

publicat în Guvern pe 27 Ianuarie 2016, 21:23

Premierul Pavel Filip a cerut miercuri la ședința guvernului lansarea unei linii telefonice la care agenții economici să poată semnala abuzuri din partea organelor de control.

„Rog Cancelaria de Stat să fie lansat un număr de telefon pentru aceste trei luni de moratoriu unde agenții economici să poată raporta dacă mai există abuzuri asupra lor. Și deja în zilele următoare acest număr să fie făcut public, precum și orarul de funcționare", a cerut Pavel Filip.

Solicitarea a venit în contextul în care premierul a vorbind de multiple semnale din partea agenților economici despre abuzuri din partea organelor de control. În același context, el a cerut suspendarea din funcție a persoanelor asupra cărora există suspiciuni din Inspectoratul Fiscal și Serviciul Vamal, precum și instituirea unui moratoriu de trei luni asupra controalelor.

De asemenea, Ministerul Justiției trebuie să elaboreze un cadru normativ de reformare a sistemului de controale de stat, iar documentul să fie consultat cu societatea civilă și mediul de afaceri.
 
Timpul.md