Ultima oră

Lista nominală a membrilor Guvernului propusă de Ion Sturza

Lista primelor nume a apărut pe site-ul diez, deși informația nu a fost confirmată de responsabilul pentru comunicarea cu presa a premierului desemnat.

Vă prezentăm l parte din lista candidaților care vor cere pe 4 ianuarie votul de încredere a Legislativului. 
1. Prim ministru Ion Sturza, om de afaceri din Republica Moldova, fost prim-ministru al Republicii Moldova în perioada februarie – decembrie 1999.
2. Prim viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene – Victor Chirila, fost consilier al lui Vlad Filat pe politici externe și director executiv al Asociației pentru Politică Externă, 
3. Viceprim – ministru – Ion Stăvilă, fost diplomat din iulie 2010 până la 3 iunie 2015 a îndeplinit funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Ucraina și prin cumul în Turkmenistan și Uzbekistan,
4. Viceprim – ministru, Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei – Dona Scola, directorul executiv al Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO).
5. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor – Svetlana Dogotaru, directorul fabricii Palplast din Călăraşi, 
6. Ministrul Afacerilor Interne – Alexandru Stoianoglu, fost deputat PDM în  Parlamentul Republicii Moldova în 2009–2010 și 2010–2014,
7. Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor – Oleg Tofilat, secretar de stat al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor din aprilie 2015.
8. Viceprim-ministru, ministru al Economiei – Marin Ciobanu, administratorul Zonei Economice Libere din Bălţi,
9. Ministrul Educației – Loretta Handrabura, ministru în exercițiu al Tineretului și Sportului, fost  viceministru al Educației a Republicii Moldova de la 20 noiembrie 2009 până în 2015.
10. Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor – Alexandru Machedon, director și fondator al companiei Starnet, 
11. Ministrul Tineretului și Sportului – Dumitru Alaiba, șeful Secretariatului Consiliului Economic al Prim-ministrului în exercițiu Gheorghe Brega,
12. Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Alexandr Slusari, președintele UniAgroProtect,
13. Ministrul Justiției Stanislav Pavlovschi, avocat, fost procuror şi ex-judecător la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului din partea Republicii Moldova (2001-2008).
14. Ministrul Finanțelor – Ion Munteanu, director financiar Gas Natural Fenosa, 
15. Ministrul Apărării – Viorel Cibotaru, membru PLDM, a activat în această funcție și în perioada Guvernului Gaburici (18 februarie 2015 până la 30 iulie 2015), 
16. Ministrul Mediului – Andrei Ursache, activează și în prezent în cadrul ministerului, în calitate de șef de secție. Neafiliat politic.
17. Ministrul Culturii – Veaceslav Reabcinschi, director al Centrului pentru Politici Culturale. Membru Expert-Grup.
18. Ministru Sănătății –  Ala Nemerenco, membru PPEM, director al IMSP Clinica Universitară de Asistență Medicală Primară a USMF „Nicolae Testemițanu”
17. Viceprim-ministru pentru Reintegrare – Ion Stăvilă, ex-ambasador al Republicii Moldova în Ucraina, neafiliat politic.

Încă nu s-a făcut publică numele candidaților pentru funcțiile de viceprim-ministru pentru reintegrare, ministrul Finanțelor, ministrul Apărării, ministrul Mediului, ministrul Culturii, ministrul Sănătății, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor în Guvernul Sturza.

Prezentarea oficială a întregei echipe și a programului de guvernare de către candidatul desemnat la funcția de prim-ministru, Ion Sturza va avea loc duminică, 3 ianuarie 2016. 

Iar în ziua de luni, 4 ianuarie, premierul desemnat, Ion Sturza, urmează să prezinte programul de guvernare şi componenţa Cabinetului de Miniştri în plenul Parlamentului, care se întruneşte într-o şedinţă specială cu această ocazie.

TIMPUL.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *