Actualitate

Live VIDEO / Zeci de mii de oameni, la slujba de Sfânta Maria la Mânăstirea Nicula din România. Se roagă la icoana Fecioarei Maria, considerată făcătoare de minuni

Sfânta liturghie a Adormirii Maicii Domnului este oficială de Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfințitul Andrei. În această zi de sărbătoare, pelerinii închină rugăciuni fierbinți la icoana Fecioarei Maria, considerată făcătoare de minuni. 

Sfânta liturghie a început, marți, încă la ora 5 la Mânăstirea Nicula din Cluj, care a devenit zilele acestea un pol al creștinătății.

Chemați de credință, zeci de mii de oameni au venit special pentru ca de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului să se roage la icoana Fecioarei Maria, care a lăcrimat ca prin minune în urmă cu 300 de ani.

Un sobor impresionant de preoți, diaconi și arhierei, în frunte cu Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfințitul Andrei, oficiază sfânta liturghie arhierească, încă de la ora 9.

Mii de credincioși s-au rugat până târziu în noapte, după ce icoana Fecioarei Maria a scos scoasă din biserică luni seara.

În numele credinței, sute de pelerini au însoțit soborul de aproape 40 de preoți și, împreună, au străbătut pe jos un drum de șapte kilometri, pornind de la biserica Sf. Nicolae din Gherla, până la Mânăstirea Nicula.

Organizat de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, pelerinajul de la Mânăstirea Nicula are loc an de an și este considerat unul dintre cele mai importante pelerinaje ortodoxe din țară.

libertatea.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *