Localitățile Regina Maria și Săvârșin s-au înfrățit

publicat în Actualitate pe 20 Aprilie 2016, 17:13

 Localitatea Regina Maria din raionul Soroca s-a înfrățit cu localitatea Săvârșin din județul Arad. Actul a fost semnat miercuri în prezența Alteţei Sale Regale, Principele Radu al României.

  „Venim cu o serie de propuneri în ce privește activitățile culturale, cele educaționale și de ce nu, cele economice. Sunt convins că acest prim pas este în beneficiul locuitorilor acestor așezări”, adeclarat primarul comunei Săvârșin din județul Arad, Ioan Vodicean.

„Am fost foarte bucuros că cei de la Săvârșin au dorit înfrățirea, pentru că în felul acesta se creează o punte frumoasă de legătură nu doar spirituală, dar și geografică. Au posibilitatea să acceseze împreună diferite fonduri europene”, a menționat Principele Radu al României, citat de TRM.

Comuna Săvârșin este locul în care Familia Regală a României se simte acasă, locul în care membrii acesteia îşi petrec sărbătorile. Regele şi Regina, dar şi Principesa Margareta şi Principele Radu, se simt ataşaţi de această zonă şi de oamenii din această localitate. Lucrările de restaurare a Castelului regal Săvârşin, executate după informaţii din jurnalul Reginei Elena, au fost încheiate în 2015.

La începutul secolului XX, Regina Maria, străbunica Principesei Margareta, i-a ajutat pe oamenii micuțului sat din Soroca la construcţia locuinţelor. În semn de recunoştinţă, localnicii i-au dat satului numele Regina Maria.

450 de înfrățiri între localitățile de pe ambele maluri ale Prutului au fost perfectate recent în cadrul Conferinței Reprezentanților Comunităților Locale din România și Republica Moldova, organizate de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 pe 10 aprilie, la Palatul Parlamentului din București.

infoprut.ro