Social

Locuitorii din Oneşti nu au apă de două săptămâni

Din cauza unei defecţiuni la apeductul din localitate, de două săptămâni oamenii sunt nevoiţi să care apă de la puţinele fântâni care încă nu au secat. Revoltaţi de situaţia creată, sătenii s-au adunat duminică în faţa primăriei pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de activitatea primarului. Aceştia îl acuză că nu întreprinde nimic pentru a rezolva problema.
 
Oamenii s-au plâns preşedintelui raionului că nu au apă potabilă şi asta pentru că apa din fântâni nu este bună pentru consum, iar la robinet nu mai curge apă de mai bine de două săptămâni. Aceştia spun că au încercat de nenumărate ori să discute cu primarul despre apeduct, însă acesta nu a fost de găsit. Ba mai mult, oamenii consideră că nu pompa este motivul pentru care nu este apă, ci primarul s-ar face vinovat de situaţia creată, şi asta deoarece în mahalaua primarului apă este, iar ei se aprovizionează de la aceeaşi sursă.

Solicitat de TIMPUL, preşedintele raionului Hânceşti, Grigore Cobzac, a declarat că va sesiza Procuratura pe marginea „inactivităţii primarului şi neîndeplinirea obligaţiunilor sale de exploatare a două apeducte construite cu cinci ani în urmă, din banii de la Fondul de Investiţii Sociale, ai cetăţenilor şi ai Consiliului raional”. „Pe teritoriul raionului circa 80% din localităţi nu au sisteme de aprovizionare cu apă, iar în condiţiile în care la Oneşti sunt două apeducte, cetăţenii stau fără apă. Administraţia raională consideră că aceasta se întâmplă din cauza inactivităţii primarului. Este iresponsabilitate totală. Oamenii nu au de două săptămâni apă, iar în cele două fântâni apa este amară”, a menţionat Grigore Cobzac.
În urma situaţiei create, a fost convocată pentru joi Adunarea satului, la care vor fi puse în discuţie problemele localităţii, inclusiv aprovizionarea cu apă şi conectarea la energia electrică a unei mahalale.

Contactat de TIMPUL, primarul Sergiu Dumbravă respinge acuzaţiile lansate de locuitori şi spune că aceasta este o manevră politică, care are drept scop înlăturarea lui din funcţia de primar. „Noi avem 25 de fântâni publice şi 200 private, iar din 2009 avem şi apeduct. Două săptămâni, locuitorii au stat fără apă, pentru că s-au ars pompele. Ele au fost deja reparate şi de patru zile este apă, dar debitul este mic, pentru că au scăzut apele subterane. Apa de la apeduct este doar pentru alimentaţie, dar la noi oamenii nu înţeleg, mai udă, mai pun maşinile automate şi nu ajunge la toţi”, a mai spus primarul.

În satul Oneşti locuiesc circa 1500 de persoane.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *