Londra: Un martor cheie în cazul Magnitsky a fost otrăvit cu o substanță rară

publicat în Actualitate pe 14 Martie 2017, 12:14

Unul dintre martorii cheie în cazul lui Serghei Magnițki, Alexander Perepelicinîi, care a murit în Marea Britanie, în 2012, este posibil să fi fost otrăvit cu o substață de origine vegetala. Versiunea a fost exprimată de avocatul rusului, în cadrul ședinței de marți a Curtii de la Londra, în cazul morții lui Perepelicinîi, transmite Reuters.

Perepelicinîi a murit la vârsta de 44 de ani după un antrenament de alergare. Potrivit constatărilor inițiale ale experților medico-legali și a poliției, moartea sa a fost cauzata de aritmie si stop cardiac. Cu toate acestea, mai târziu, a fost anunțat rezultatul examenului toxicologic, care a relevat prezența în organism a urmelor unei plante otrăvitoare rare.

Conform unei versiuni luate în considerare de instanța de judecată, în ziua morții sale, Perepelicinîi a mâncat o ”supă de măcriș”. Cu toate acestea, testele efectuate după moartea lui nu au găsit în stomacul omului de afaceri urme de măcriș. Potrivit avocatului Bob Moxon Browne, probabil că măcrișul a fost înlocuit cu o alta planta. De asemenea, procurorul constată ciudat faptul că poliția nu a interogat-o pe soția lui Perepelicinîi în ziua morții.

Alexander Perepelicinîi a obtinut azil politic în Marea Britanie în 2010. El a colaborat cu Parchetul elvețian într-un caz privind spălare de bani, care era, de asemenea, investigat de fostul avocat al fondului Hermitage Capital, Serghei Magnitsky. Ancheta realizata de avocat a dus in cele din urma la incarcerarea sa in arestul politiei ruse, unde acesta a decedat in urma ”tratamentelor aplicate” de procurorii rusi.

paginaderusia.ro