Astăzi 17 Ianuarie 2020, Vineri - Ultima actualizare la ora 19:51
Abonamente

Interviu 25 Noiembrie 2015, ora 06:51

InterviuLoretta Handrabura: „Sportivii noștri fac minuni… fără a avea condițiile necesare”

Marime Font

Chiar dacă în R. Moldova se alocă puțini bani pentru sport, oricum sportivii noștri reușesc să obțină rezultate remarcabile la competițiile internaționale. Despre cum le reușește acest lucru, ce îi motivează să se antreneze în condiții mizere, dar și de ce unii aleg totuși să plece din țară, ne-a vorbit Loretta Handrabura, ministra în exercițiu a Tineretului și Sportului. 

În interviul de mai jos ea povestește cum anul acesta bugetul ministerului a fost redus cu circa 50 de milioane de lei, implementarea căror proiecte sportive nu mai poate fi amânată, precum și cine este responsabil de construcția stadionului național.

- Dna Handrabura, ați venit în fruntea Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS) după ce, timp de aproape şase ani, ați ocupat funcţia de viceministru al Educaţiei. Domeniile se intersectează pe alocuri, dar în general sunt totuși diferite, mă refer la componenta sportivă. Cum ați acceptat această funcție?

- Experiența acumulată în cei peste 5 ani la educație mă ajută enorm pe dimensiunea managementului resurselor umane, a celui financiar, pe elaborari de politici și strategii, chiar dacă sectorul tineretului și sportului au, desigur, și specificul lor. Am acceptat conștientă de faptul că nu am diagnosticul complet al sectorului sport. Sunt însă profesioniștii din domeniu care cunosc unde trebuie intervenit și cu care mă consult. Urmare a discuțiilor pe care le-am avut, am înțeles că este posibil și trebuie întreprinse unele reforme cît de curînd și în ceea ce privește modernizarea școlilor sportive, a infrastructurii sportive, și pe mecanismul de finanțare al federațiilor, și pe acumularea veniturilor pentru domeniul sportiv din accizele pe vicii, jocuri de noroc etc. E nevoie de voință, timp și, în special, de o echipă sudată de profesioniști la minister.


- Recent ați avut o întrevedere cu Gabriela Szabo, omologul dumneavoastră român. Atunci ați menționat că R. Moldova ar trebui să investească în infrastructură pentru sportivi. Ce resurse alocă statul pentru a realiza acest obiectiv?

- Moldova trebuie să investească și să găsească investitori pentru consolidarea infrastructurii sportive naționale. În cadrul întrevederilor pe care le-am avut cu multipla campioană, doamna ex-ministră deja Gabriela Szabo, am discutat ce putem face împreună pentru a dezvolta și moderniza infrastructura din țara noastră. În planul de acțiuni și priorități, realizat la începutul mandatului, situația infrastructurii a fost plasată cu semn de urgență. Împreună cu echipa MTS am aplicat pentru un plan care să aducă pentru o primă etapă comoditate pentru trei centre strategice, unde ne dorim să construim trei centre sportive multi-funcționale, care ar garanta accesul tuturor raioanelor, ca în etapa a doua să vorbim despre centre sportive raionale. Pentru Chișinău am optat pentru un Palat al sporturilor nautice. Implicarea și dorința actorilor principali ai statului este garanția că aceste planuri să fie realizate. Antrenorii, sportivii și fanii sportului trebuie să înțeleagă că Ministerul Tineretului și Sportului nu poate realiza și construi infrastructură sportivă fără susținerea altor instituții ale statului și ale investitorilor locali și externi.

„Statul trebuie să investească mai mult în sport”


- Tot în cadrul acelei întâlniri ați spus că „statul ar trebui să investească în antrenorii și sportivii de performanță”. Asta însemnă că acest lucru nu se face în prezent. Cum antrenorii și sportivii buni din țara noastră sunt totuși motivați să ne reprezinte pe arenele internaționale?

- Statul trebuie să investească mai mult în sport, implicit în antrenori și sportivii de performanță. Acest sector al societății ar trebui să fie unul strategic pentru Republica Moldova. Alte state au pus sportul pe prima pagină, iar acum culeg roadele performanțelor, fiindu-le garantată cartea de vizită onorabilă. Țara noastră are o tradiție frumoasă în sport, care trebuie continuată. Sportivii noștri fac și acum minuni, nu mă feresc să utilizez acest termen, obținând medalii la competiții importante, fără a avea condițiile necesare. Motivația pentru performanță vine din interior, doar așa se poate explica perseverența sportivilor care lucrează zilnic pentru a reprezenta Moldova.

- Sportivii noștri se antrenează în niște condiții mizerabile, dar statul așteaptă de la ei rezultate și medalii. Unii chiar le obțin… Acești oameni merită recunoștință, însă în ce mod îi „mulțumește” statul, după ce ei urcă pe podium la diverse competiții?

- Ministerul de resort pune la dispoziția federațiilor sportive finanțare pentru acțiuni sportive și deplasări la competițiile internaționale, aceasta fiind tot o recunoștință din partea statului, asigurându-le astfel participarea și posibilitatea de a intra în posesia medialiilor. Sportivii moldoveni care au obținut medalii au fost recompensați cu burse din partea Ministerului Tineretului și Sportului. Astfel de premii și burse din partea statului, prin intermediului Ministerului, Comitetului Național Olimpic și Sportiv, Federațiilor naționale și partenerilor, au primit medaliații de la Jocurile Olimpice, Jocurile Europene de la Baku și de la alte categorii de competiții.

„Nu ne putem opune plecărilor sportivilor”

- În ultimul timp câțiva sportivi foarte buni din R. Moldova au decis să reprezinte la competiții alte state. Este vorba despre halterofilii Cristina Iovu şi Iuri Dudoglo sau judocanii: Sergiu Toma şi Ivan Remarenco.Ce face MTS ca să-i convingă pe restul sportivilor să rămână acasă?

- Ministerul Tineretului și Sportului încurajează sportivii moldoveni să creadă în șansa lor prin reprezentarea patriei oferindu-le burse de recunoaștere a performanțelor. Nu ne putem opune plecărilor sportivilor, putem doar să muncim pentru a le oferi condiții decente acasă. Devotamentul statului față de sport, schimbarea tuturor factorilor implicați în dezvoltarea condițiilor de practicare a sportului, ar putea constitui și o reală convingere a sportivilor să nu-și părăsească țara.

- Spre exemplu tenismenul Radu Albot a intrat în acest an în topul primilor 100 de jucători din lume, atât la simplu cât și la dublu. De ce beneficii a avut parte acest sportiv?

- Ne bucurăm și ne mândrim cu performanțele lui Radu Albot și îl susținem mai departe pentru a reuși să ne reprezinte la Jocurile Olimpice de la Rio. În anul 2015, ministerul a alocat în cuantum 60 de mii de lei pentru suportul sportivului nostru, iar federația de profil a adus un aport suplimentar, tehnic, logistic și financiar. În proces de lucru se află solicitarea Federației de Tenis cu privire la delegarea în or. Sao Paulo, Brazilia, suma solicitată fiind de 174 de mii lei.


Loretta Handrabura, ministrul în exercițiu al Tineretului și Sportului 

- În septembrie ați declarat că „în sate nu sunt destule terenuri de fotbal sau școli sportive, însă există destule baruri și discoteci”. În aceste condiții nu este de mirare că tinerii aleg să-și bea mințile în defavoarea frecventării unor secții sportive, care practic nu există! Ce alternative au acești tineri?

- Am făcut această remarcă în contextul că atât în zona urbană, cât și în cea rurală, avem tot mai multe restaurante și cazinouri, în timp ce la capitolul infrastructură sportivă nu ne putem lăuda cu prea multe reușite. Alternative nu există, trebuie să construim baze sportive cât mai urgent. Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Educației, Autoritățile Publice Locale, Federațiile sportive și agenții economici trebuie să găsească un numitor comun în crearea condițiilor sportive la toate nivelele în baza unor parteneriate solide.

„Stadionul Republican nu aparținea ministerului”

- Bugetul Ministerului Tineretului și Sportului este acum de 3 ori mai mare decât a fost la predecesorii dumneavoastră. Acesta fiind de circa 168 milioane lei. Pentru ce proiecte concrete au fost sau sunt repartizați banii?

- Suma a fost majorată preponderent pentru sport -140 mln - și alocată abia pe la sfîrșitul lunii mai, dacă vă amintiți, iar între timp rectificată și reduse vreo 50 mln. Nu am vazut anumite proiecte și nici o replanificare a acțiunilor sportive pentru a o valorifica eficient. Trebuie să precizez că cheltuielile pentru sport vin în sprijinul federațiilor care participă la campionate mondiale, europene, turnee pentru a acumula cote de calificare la Rio, dar și pentru cantonamente și competiții naționale prevăzute în calendarul evenimentelor sportive pentru 2015.

- Pentru întreținerea Liceului Internat Republican cu Profil Sportiv (LIRPS) din Chișinău se cheltuiesc anual sume enorme de bani din bugetul de stat. Cunosc situația de acolo și pot spune că doar un mic procent dintre elevi obțin rezultate. În acest context, se merită oare întreținerea unui astfel de „proiect”?

- Cert este că investițiile pentru orice instituție trebuie să se convertească în condiții adecvate pentru elevi, corp profesoral și, respectiv, în performanțe pe măsură. Din cîte cunosc cca 170 de elevi din cei peste 500 fac parte din loturile naționale. Discipolii liceului confirmă prin rezultatele de la competițiile de anvergură (de la 13 pînă la 20 de medalii la Campionatele Europene și Mondiale de juniori anual) că merită întreținerea unui astfel de liceu. Este o instituție sportivă națională strategică de formare a viitorilor campioni. Să ne amintim că Juravschi și Dobrovolschi aici s-au format. Continui să cred că instituțiile sportive trebuie să se regăsească în subordinea MTS și am în vedere atât de școlile și liceele, cât și Universitatea de Educație Fizică și Sport.

- Toți miniștrii care au fost anterior, inclusiv și dumneavoastră acum, ați vorbit despre Stadionul Republican. Știu că acest subiect depășește misiunea ministerului pe care îl reprezentați. În acest caz cine este totuși responsabil de construcția acestei arene?

- Stadionul Republican a fost distrus cu intenții bune ori mai puțin bune. Acesta este punctul de plecare al situației. Când se vorbește despre acest stadion, cu toții arată cu degetul spre noi. Societatea trebuie să știe că Stadionul Republican nu aparținea ministerului de resort și că nu MTS trebuie să construiască un Stadion Național. Noi avem responsabilitatea de a acorda asistență tehnică, concepte și consultanță în baza examinării altor edificii construite de colegii noștri din alte state, dar nicidecum să construim. Cunosc că grupul tehnic de lucru au deliberat asupra terenului mai potrivit, iar noi ne-am angajat să îi consultăm pe omologii din țările vecine care au construit în ultimii ani stadioane moderne unde se desfășoară competiții internaționale de mare anvergură.

- R. Moldova este într-o criză politică profundă. Guvernul de acum este provizoriu, respectiv legi importante nu pot fi votate. Cum rămâne cu planul de acțiuni pe care l-ați prezentat când ați fost numită în această funcție?

- Planul de acțiuni pe care l-am făcut public la preluarea mandatului deține în mare parte puncte care necesită îndeplinirea lor imediată, pentru a nu ne bloca din nou cu proiectele noastre. Restanțele din 2014-2015 pe Planul de Acțiuni privind implementarea Acordului de Asociere RM-UE le-am recuperat practic în acest timp scurt. Investițiile în infrastructură nu mai pot întîrzia la nesfîrșit, aprobarea Strategiei de dezvoltare a culturii fizice și sportului este la fel de importantă. Mă bucur că am reușit să dotăm școlilor sportive cu tehnică digitală, iar de la guvernul român am obținut 30 de microbuze pentru instituțiile sportive din subordinea MTS și federațiile naționale cu cele mai bune rezultate.

„Sportul este considerat de unii apanajul bărbaților”


- Până în prezent la conducerea Ministerului Tineretului şi Sportului au fost doar bărbați. Cum vi se pare această „selecție”?

- Este una făcută tot de bărbați. E simplu de înțeles. Sportul, ca și politica, mai este considerat de unii apanajul bărbaților.

- În cadrul unei conferințe de presă, ați anunțat că ați contactat 4 miniștri ai MTS din 2009-încoace. Despre ce ați discutat?

- Le-am solicitat tuturor să avem întrevederi de lucru. Am avut două discuții foarte bune și utile pentru mine. Pe lîngă faptul că voiam să tatonez unele idei pe care le aveam, desigur am ținut să aud și de la ei ce ar trebui să continui, să modific din ceea ce au început dînșii și nu au reușit să finalizeze, să contracarez. Nu am reușit, cu regret, să mă văd cu doi dintre ex-miniștri.

- De curând îi aveți drept consilieri pe câțiva tineri foarte activi în domeniul tineretului. De ce i-ați preferat pe ei în defavoarea unor „veterani” din această sferă, care cu siguranță au și o experiență mai bogată? Cât de mult țineți cont de sfaturile consilierilor tineri?

- Mă consult permanent cu ei atunci cînd decidem pe un subiect sau altul, cînd definitivăm documente, deoarece dețin o bună expertiză și au idei originale. Îmbin reușit propunerile lor cu cele ale „veteranilor” din domeniu, pe care îi consult și nu văd decît un cîștig, o valoare adăugată pentru ambele sectoare prin această abordare. 

Un articol de: Dorin Galben Contactează autorul
 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 19:51

 Fosta vicedirectoare a Centrului Național Anticorupție, Cristina Țărnă, consideră că arestarea fostului șef al Procuraturii Anticorupție Viorel Morari și ceea ce i se întâmplă acestuia înseamnă răzbunarea scheletelor din sertarele PA. Potrivit ei, toți cei...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 19:18

 Viceprimarul municipiului București, Aurelian Bădulescu, a infirmat categoric semnarea oricărui act sau acord de colaborare, dintre Chișinău și București, de către partea română, în cadrul ședinței Consiliului municipal Chișinău, din 15 ianuarie. Acesta susține că...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 19:11

 Procuratura Generală a contestat încheierea Judecătoriei Chișinău, oficiul Ciocana din 13 ianuarie curent, prin care demersul procurorului la aplicarea arestului preventiv în privința șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost admis parțial.

( ) Citeşte tot articolul

Interviu 17 Ianuarie 2020, ora: 18:16 de Mihaela Culcinschi

La începutul acestei săptămâni, Vladimir Putin a propus implementarea unui șir de schimbări în Constituția Rusiei, printre care: acordarea pentru Duma de Stat a dreptului de a numi prim-ministrul, înăsprirea condițiilor alegerii președintelui, astfel ca orice...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 18:10

Gigantul aeronautic Airbus a anunţat vineri că efectuat cu succes prima decolare bazată pe recunoaştere vizuală, complet automatizată, cu un avion de test din familia Airbus, pe aeroportul Toulouse-Blagnac.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 18:09

El a scris pe pagina sa de Facebook că va discuta cu colegii din teritoriu, precum și cu cei de la celelalte partide din cadrul Mișcării Politice Unirea și ulterior va anunța decizia finală.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 16:41

După atât timp, România intră în rândul lumii și va avea, în sfârșit, buletine biometrice. Îți vor încăpea în portofel, dar fac mai mult decât să fie mici.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 15:50

China a înregistrat în 2019 CEA MAI SLABĂ creştere economică din ultimii 29 de ani

China a înregistrat în 2019 CEA MAI SLABĂ creştere economică din ultimii 29 de ani

Creşterea economică a Chinei a fost de 6,1% în 2019, cea mai slabă din ultimii aproape 30 de ani, în contextul războiului comercial cu Statele Unite, însă regimul de la Beijing a introdus o serie de măsuri pentru a contracara o scădere şi mai mare anul acesta, relatează...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 15:47

Negocierile comerciale între UE şi SUA merg în direcţia potrivită: Bursele europene reacţionează şi ating un record istoric

Negocierile comerciale între UE şi SUA merg în direcţia potrivită: Bursele europene reacţionează şi ating un record istoric

Bursele europene au atins un record istoric, vineri, după ce Phil Hogan, comisarul european pentru Comerţ, a anunţat că negocierile cu Washingtonul se înreaptă în direcţia potrivită, ceea ce a liniştit pentru moment investitorii, potrivit Reuters.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 15:45

Cutremur în cazul Caracal! Gheorghe Dincă a depus plângere penală! Pe cine a denunțat

Cutremur în cazul Caracal! Gheorghe Dincă a depus plângere penală! Pe cine a denunțat

Situație halucinantă în cazul de Carcal. Părinții Luizei și ai Alexandrei au rămas fără cuvinte când au auzit. Se pare că lui Gheorghe Dincă, nu prea îi convine situația în care se află acum. Acesta este nemulțumit de cum a fost tratat de forțele de ordine.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 15:22

Primul preşedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur a împlinit 80 de ani

Primul preşedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur a împlinit 80 de ani

Primul Preşedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, a împlinit vineri, 17 ianuarie, 80 de ani.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 15:14

Mărturia emoţionantă a unei jurnaliste de top de la CNN despre întoarcerea în Chişinău, oraşul natal, după 30 de ani

Mărturia emoţionantă a unei jurnaliste de top de la CNN despre întoarcerea în Chişinău, oraşul natal, după 30 de ani

O jurnalistă premiată, originară din Chişinău, a scris pentru CNN o mărturie emoţionantă despre momentul în care şi-a vizitat ţara natală după trei decenii.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 15:11

Sondaj: Deși recunosc rămânerea în urmă față de Occident, rușii se consideră ”popor ales” cu un rol deosebit în istorie

Un procent de 61% dintre ruși sunt rușinați de faptul că poporul rus trăiește „în sărăcie veșnică și nesiguranță”, rezultă din rezultatele sondajului realizat de ”Levada Center”, potrivit Meduza.io.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 14:30

ANRE, reacție după scumpirea carburanților: NU AVEM nici o informație

ANRE, reacție după scumpirea carburanților: NU AVEM nici o informație

După ce șoferii s-au trezit astăzi, 17 ianuarie, cu prețuri majorate la carburanți, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) vine cu un comentariu în acest sens.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 14:28

Companiile de transport din Capitală cer majorarea prețului pentru o călătorie cu microbuzul până la 10 lei

Companiile de transport din Capitală cer majorarea prețului pentru o călătorie cu microbuzul până la 10 lei

Companiile de transport care prestează servicii de transportare a pasagerilor în Capitală cer ca prețul unui bilet de călătorie cu microbuzul să fie majorat. În acest sens, în data de 13 ianuarie, companiile de transport au depus o cerere de ajustare a tarifului pentru serviciile de...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 17 Ianuarie 2020, ora: 11:47

Republica Moldovenească a Întregii Moldove!

Republica Moldovenească a Întregii Moldove!

Mai multe state din lume şi-au delimitat perioadele istorice prin numerotarea lor. Astfel, avem cinci republici franceze, trei poloneze, trei greceşti şi tocmai şase sud-coreene. În ordine similară, avem trei Reich-uri germane (deşi primul s-a numit Sfântul Imperiul Roman),...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 11:37

ULTIMA ORĂ /// UNIONIȘTII intră în luptă - Vlad Țurcanu este candidatul PUN pentru alegerile parlamentare noi desfășurate la Hâncești / VIDEO

ULTIMA ORĂ /// UNIONIȘTII intră în luptă - Vlad Țurcanu este candidatul PUN pentru alegerile parlamentare noi desfășurate la Hâncești / VIDEO

Partidul Unității Naționale și-a prezentat candidatul la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, la alegerile parlamentare noi desfășurate în circumscripția 38, Hâncești. Este vorba despre Vlad Țurcanu, prim-vicepreședintele partidului, informează...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 11:29

Mamele din Orhei continuă să primească 7 și 10 mii de lei datorită lui Șor

Mamele din Orhei continuă să primească 7 și 10 mii de lei datorită lui Șor

Încă 54 de tinere familii din municipiul Orhei au primit vineri, 17 ianuarie, alocațiile suplimentare la nașterea copiilor, în cadrul programului „Capitalul matern”, lansat în anul 2015 de fostul primar al localității, Ilan Șor. Datorită acestui proiect, dar și a altor programe...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 09:57

Tănase, despre eliberarea lui Filat: Sandu și Dodon s-au grăbit cu acuzațiile

Tănase, despre eliberarea lui Filat: Sandu și Dodon s-au grăbit cu acuzațiile

Vlad Filat nu a făcut nimic altceva decât să utilizeze prevederile legale pentru a-i fi redus termenul de detenție, iar eliberarea sa nu are în spate niciun fel de teorie a conspirației, în pofida acuzațiilor reciproce pe care și le-au adus Maia Sandu și Igor Dodon....

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 09:47

PROGNOZA METEO PE 7 ZILE - FOTO

PROGNOZA METEO PE 7 ZILE - FOTO

 Vin gerurile! Meteorologii anunță pentru sfârșitul de săptămână temperaturi nițel mai scăzute decât în zilele anterioare. Totuși, acestea rămân a fi anormal de ridicate pentru această perioadă a anului.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 09:15

HOROSCOP 17 IANUARIE 2020. Previziuni toate zodiile

HOROSCOP 17 IANUARIE 2020. Previziuni toate zodiile

HOROSCOP 17 ianuarie 2020. Iată ce vă rezervă astrele, în funcție de zodie, pentru ziua de vineri, 17 ianuarie 2020.  Berbec  Se apropie weekend-ul și ești cuprins de romantism. Îți îndrepți toată atenția către partenerul de viață. Un incident recent...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 09:13

Reacția fostului prieten al lui Dodon, acuzat că ar fi publicat pozele din vacanțele de lux: Dacă rămâne președinte, RENUNȚ la cetățenia R. Moldova

Reacția fostului prieten al lui Dodon, acuzat că ar fi publicat pozele din vacanțele de lux: Dacă rămâne președinte, RENUNȚ la cetățenia R. Moldova

Igor Grigoriev, fostul coleg de facultate al lui Igor Dodon, pe care șeful statului l-a acuzat că ar fi pus la dispoziția presei pozele pe care președintele le-a făcut în vacanțele sale de lux, a anunțat că nu are nicio legătură cu asta și că a părăsit Republica Moldova.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 09:08

DEZASTRU FĂCUT DE UN ȘOFER BEAT. Și-a băgat prietenii în spital/ VIDEO

DEZASTRU FĂCUT DE UN ȘOFER BEAT. Și-a băgat prietenii în spital/ VIDEO

Accident de groază în capitală. Doi tineri au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau ca pasageri s-a izbit violent într-un copac. La volan se afla prietenul victimelor, un tânăr de 21 de ani, în stare avansată de ebrietate

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Ianuarie 2020, ora: 09:02

Tânărul, împușcat de un carabinier, la Bălți, petrecut pe ultimul drum - VIDEO

Tânărul, împușcat de un carabinier, la Bălți, petrecut pe ultimul drum - VIDEO

Tânărul de 23 de ani, omorât la Bălți în Ajun de Sfântul Vasile a fost petrecut azi pe ultimul drum. Să-și ia rămas bun de la Simion Botnari au venit nu doar rudele și prietenii, dar și consătenii, care sunt solidari cu tragedia familiei Botnari din satul...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)