Lotul național de box se va antrena cu echipele Ucrainei, Georgiei și Lituaniei

publicat în Moldova pe 9 Martie 2016, 12:02

Lotul național de box s-a deplasat ieri la Krivoi Rog (Ucraina) pentru a efectua un cantonament în comun cu selecționatele țării-gazdă, Georgiei și Lituaniei

Antrenorul echipei moldovene Petru Caduc a declarat pentru agenție în ajunul plecării că aceasta este unica posibilitate de a se pregăti în condiții bune de cele două turnee de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 5-21 august). ”Inițial am programat un cantonament la Hennef (Germania), unde antrenează buna mea cunoștință, Valentin Silaghi. Stabilisem deja totul în detalii, dar pînă la urmă nu s-au găsit bani pentru deplasare. Am fost obligat să schimb în regim de urgență planul de lucru și am rugat staff-ul lotului ucrainean să ne primească și pe noi în pregătiri”, a spus tehnicianul.

În cantonamentul de la Krivoi Rog se află Veaceslav Gojan, Mihail Cvasiuc, Dumitru Galogoț, Vasile Belous, Andrei Zatușevschi și Alexei Zavatin. Antrenamentele în comun vor dura zece zile.

Turneele de calificare la Olimpiadă vor avea loc în aprilie-mai la Istanbul (Turcia) și Baku (Azerbaidjan).

Boxerii moldoveni au fost prezenți cu începere din 1996 la toate edițiile Jocurilor Olimpice. Vitalie Grușac (2000) și Veaceslav Gojan (2008) au obținut medalii olimpice de bronz.

Cel mai bun pugilist moldovean este dinamovistul Veaceslav Gojan, care în afară de bronzul de la Beijing mai are în palmares titlurile de campion european (2011) și vicecampion european (2002).

Moldpres