Actualitate

Lovitură dură: Partidul preşedintelui Dodon cere declararea lui Traian Băsescu persona non-grata în Republica Moldova

Într-o declarație făcută publică de formațiune, socialiștii își motivează solicitarea prin faptul că Traian Băsescu s-ar implica în treburile interne ale statului. PSRM nu precizează însă care sunt acțiunile lui Traian Băsescu pe care le consideră intervenție „în treburile interne ale unei țări suverane”.

În aceeași declarație, Traian Băsescu este acuzat că ar susține reconstituirea într-un alt format a Alianței pentru Integrare Europeană – cu PLDM și PL.

Potrivit PSRM, se urmărește lichidarea Moldovei în anul 2018. „Deși a devenit evident că Republica Moldova nu poate adera la UE chiar și în viitorul îndepărtat, proiectul de unificare cu România, care prevede „eurointegrarea prin ușa din spate", a devenit planul de bază al grupului de la guvernare”, se spune în declarația socialiștilor.

PSRM reiterează sprijinul pentru poziția președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, privind revenirea în scoli la disciplina „Istoria Moldovei”. Totodată, formațiunea îndeamnă toate forțele patriotice să creeze front comun pentru apărarea statalității Moldovei și identitatea poporului moldovenesc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *