Actualitate

Lovitură pentru Kim Jong-Un. Firmele nord-coreene din China vor fi închise

Autoritățile chineze au precizat, marți, că firmele nord-coreene sau cele în parteneriat cu China au 120 de zile de la decizia Națiunilor Unite din 12 septembrie, pentru a-și suspenda activitatea, informează The Independent.

Totodată, vor fi închise și comaniile mixte, cu investitori chinezi și nord-coreeni, din străinătate, a precizat ministerul, pe pagina oficială de internet. Cu toate acestea, nu a fost impus un termen limită pentru această măsură, notează Reuters.

Potrivit sursei citate, decizia vine în contextul presiunii puse de comunitatea internațională asupra Beijingului de a-și trata țara vecină cu o mână de fier.

În 12 septembrie, Națiunile Unite s-au arătat în favoarea impunerii de noi sancțiuni la adresa regimului Kim Jong-un, interzicând exportul de textile și alimentarea cu combustibil.

Această decizie vine ca reacție la cel de-al șaselea test nuclear, care a avut loc în această lună. Este a noua oară când Consiliul de Securitate impune sancțiuni Coreei de Nord, începând din 2006.

Sursa: The Independent

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *