Astăzi 24 Septembrie 2018, Luni - Ultima actualizare la 23 Septembrie 2018
Abonamente

Actualitate 29 Decembrie 2017, ora 08:16

Lovitură sub centură pentru Dodon. Krasnoselski: „El se laudă, dar nu are niciun rol în reglementarea transnistreană”

Marime Font

 
 
 

Liderul separatist Vadim Krasnoselski, la o întâlnire cu profesorii şi studenţii Universităţii din Tiraspol, a ținut un discurs despre relațiile Tiraspolului cu Chișinăul. Krasnoselski a subliniat că Dodon, deși vorbește frecvent despre anumite reușite în reglementarea transnistreană, de fapt nu are absolut nicio implicare în acest proces și nu cunoaște ce se întâmplă în cadrul negocierilor scrie DESCHIDE.MD

Indiferent de subiectul pe care l-a abordat Krasnoselski, Dodon a fost elementul cheie al discursului. Mai exact, liderul separatist l-a apostrofat pe șeful statului pentru fiecare declarație a acestuia făcută la adresa Transnistriei.

Vorbim despre deschidere podului Gura Bâcului-Bâcioc, Krasnoselski a menționat că Dodon nu are nimic de a face cu acest subiect, dar se laudă că ar fi pus umărul la acest proces.„Dodon a început să se laude că aceasta este o înțelegere la care au ajuns elitele din Moldova și Transnistria. Nu este așa. Toată problema e în faptul că nici Igor Nicolaevici, nici angajații săi nu participă la procesul de negocieri. El pur și simplu nu știe ce se întâmplă acolo. Dar, dacă ar ști, n-ar vorbi așa. Anume grupurile de lucru, după o muncă îndelungată, au ajuns la un consesns pentru soluționarea acelor probleme care au fost rezolvate prin semnăturilepărții transnistrene și moldovenești”, a zis Krasnoselski.

Krasnoselski s-a revoltat în special datorită faptului că Igor Dodon susţine ideea implementării posturilor moldo-ucrainene pe sectorul transnistrean al frontierei.

„Nu există niciun fel de singur stat. În plus, Dodon spune că el, împreună cu Guvernul şi Parlamentul, au o poziţie consolidată comună referitoare la Transnistria. Această poziţie vizează distrugerea statalităţii transnistrene, împărţirea proprietăţii, retragerea trupelor ruseşti. În ce constă poziţia comună? Să fie alungată Rusia de aici sub nişte sloganuri despre statut neutru? În spatele cuvintelor frumoase despre unitate urmează o catastrofă. După aceasta va urma tensiune şi ar putea fi şi război. Pacificatorii sunt cei care menţin pacea şi liniştea pe meleagul nostru”, a declarat Krasnoselski.

Krasnoselski a atins și subiectul banilor rusești. Potrivit lui, „nimeni nu are voie să vorbească în batjocură despre felul în care sunt gestionați banii ruseşti în Transnistria”.

„Dacă Igor Dodon doreşte să aibă un dialog normal cu Transnistria, îi recomand să nu mai insulte poporul, elita şi preşedintele Transnistriei. Nu avem nevoie de mediatori în relaţiile cu Rusia”, a spus Krasnoselski, adăugând că însăşi Moldova „de mult este dependentă de banii europeni”.

Liderul de la Tiraspol a vorbit și despre datoria Transnistriei la gazele rusești. Acesta a explicat că în prezent Tiraspolul împrumută bani sub formă de gaze, pe care îi va returna Moscovei.

Krasnoselski a comentat mai multe declarații ale lui Dodon, printre care și cea potrivit căreia Transnistria este ancora statalității moldovenești.

„El a spus că fără Moldova nu va exista Transnistria, iar fără Transnistria nu va exista Moldova. Dar este o greşeală aici. Transnistria există şi s-a format deja, iar noi nu suntem o ancoră, suntem un stat independent şi autosuficient, cu toate elementele de putere şi trebuie să păstrăm independenţa statului nostru”, a zis Krasnoselski.

Pretinsul președinte a calificat drept falsuri declarațiile lui Dodon potrivit cărora Transnistria îi cere Rusiei atâţia bani cât vrea „Sheriff-ul”.

„La momentul de față, compania „Sheriff” este principalul contribuabil al statului nostru. Ei sunt principalii investitori. Firma nu are nicio legătură cu banii din buget. Despre ce vorbeşte Preşedintele Moldovei? De unde ia aceste date? Aşa nu se poate. Este o insultă în adresa businessului transnistrean”, a mai adăugat separatistul.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 23 Septembrie 2018, ora: 15:40

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul