Social

Lucrările anulate vor fi reexaminate

În cadrul unei întrevederi care a avut loc ieri reprezentanţii Ministerului Educaţiei au informat părinţii şi candidaţii că elevii ale căror lucrări au fost eliminate din examen pe motiv de copiere pot să-şi vadă lucrarea şi să se convingă de justeţea constatărilor pe care le-au făcut comisiile de evaluare.

Astfel, elevii care nu sunt de acord cu verdictul Comisiei Naţionale de Examene şi care vor dori să-şi vadă lucrările anulate vor trebui să scrie o cerere către membrii comisiei Centrului de BAC unde au susţinut examenul. De asemenea, elevii vor putea solicita audieri în faţa celor 20 de reprezentanţi ai Agenţiei de Evaluare şi Examinare, care vor analiza dosarul candidaţilor şi vor supune votului fiecare caz în parte. Ambele proceduri se pot face în limita acestei săptămâni.

Anterior, Comisia Naţională de Examinare a anunţat anularea a 295 de lucrări pe motiv că unii elevi deţineau, asupra lor, telefoane mobile, în momentul când, în centrele de bacalaureat, după terminarea examenului, au intervenit reprezentanţii CCCEC şi ai Ministerului Educaţiei; de asemenea, o parte din lucrări s-au dovedit a fi identice, parţial sau integral; în unele lucrări evaluatorii au găsit inserate copiuţe, iar în cazul altor lucrări, răspunsurile la unii itemi erau de la alt profil – din testul de la altă clasă sau chiar din testul aplicat în sesiunea 2011. Elevii respectivi ar urma să susţină examenul în sesiunea de evaluare 2013.

Totodată, săptămâna aceasta şi-a început activitatea o comisie special formată care va examina contestaţiile depuse. Rezultatele vor fi afişate vineri, 6 iulie, iar în perioada 11-18 iulie va avea loc sesiunea repetată. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *