FrumusețeSănătate

Lucruri pe care nu trebuie să le faci când începi o dietă

Schimbarea este grea, de aceea trebuie să faci schimbări mici şi să le ajustezi pe celelalte că să reuşeşti să ţii o dietă până la capăt.

Multe persoane tind să se împotmolească după numai câteva zile în regulile pe care le impune dietă pe care o ţin. Acest lucru se întâmplă din cauz faptului că obiceiurile nu pot fi schimbate atât de uşor.

Iată câteva lucruri pe care nu trebuie să le faci când începi o dietă:

1. În primul rând, nu tăia din prima o grupa de alimente. Dacă obişnuieşti să consumi dulciuri, grăsimi şi sucuri carbogazoase, nu le tăia din alimentaţie într-o singură zi. Dacă te-ai gândit să spui adio produselor care au şi gluten, acesta ar putea fi un lucru greşit. În cazul în care nu ai alergie la un anumit aliment, să îl elimini complet din alimentaţie este o adevărată greşela. Restricţiile duc la pofte şi la dorinţe la miezul nopţii de a consumă anumite alimente. Creierul tău va crede că acele alimente au un gust chiar şi mai bun decât îl au în realitate. Astfel, de la o bucăţică, vei ajunge să consumi o porţie întreagă, pentru că nu te poţi abţine.

Nu mânca porţii mici crezând că slăbeşti mai repede
Nu ignoră semnalele care îţi spun că trebuie să mănânci. Alege o porţie care să îţi asigure necesarul de calorii pentru câteva ore. Nu ciuguli câte ceva, sperând că astfel vei slabi.

Deprivarea de anumite alimente nu îţi face bine şi nu este o soluţie pentru o dietă pe termen lung. Multe persoane renunţă la dietă din cauza că le este foame foarte des.

Citeşte şi: Dietă de urgenţă. Poartă rochia favorită de Crăciun şi Revelion, cu dietă de 24 de ore
Nu schimbă totul dintr-odată. În cazul în care îţi schimbi des părerea, cel mai bine ar fi să faci paşi mici. Este foarte probabil şi să reuşeşti să urmezi o anumită dietă din prima zi fără să dai greş. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *