Ultima oră

Lukaşenko şi-a arestat prietenul milionar

Cij este acuzat de evaziune fiscala și ţinut în prezent în arestul KGB-ului, relatează BBC-Ucraina.

De asemenea, au fost retinuti si managerii companiei „Triple” detinute de Cij. Informația a fost confirmată pe 13 martie de secretarul de presa al KGB Belarus, Dmitri Pobiarjin.

În martie 2012, Iuri Cij a fost inclus pe lista persoanelor care au făcut obiectul sancțiunilor UE, omul de afaceri fiind acuzat ca „a acordat sprijin financiar regimului Lukasenko prin intermediul companiei sale Triple”. În luna octombrie 2015, UE a ridicat la cererea Curtii din Luxemburg sanctiunile impotriva lui Cij, deoarece Consiliul UE nu a fost în măsură să furnizeze dovezi ale acestui sprijin.

Grupul de firme „Triple”, aflat în proprietatea lui Iuri Cij, produce băuturi răcoritoare, sticle de plastic și ferestre, deruleaza afaceri cu petrol, în transporturi, agricultură și construcții. Printre active se numara companii de petrol și gaze, mai multe companii de producție, rețeaua de hypermarket-uri „Prostor”, o companie pentru comerțul cu alimente și îmbrăcăminte, clubul de fotbal „Dinamo”, o rețea de cafenele și restaurante etc.

Un fost partener de afaceri al lui Iuri Cij, Vladimir Iaprişev este anchetat in Belarus de șase luni. El este acuzat de fraudă și evaziune.
 
Sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *