Timpul Local

„Lumea Fericirii” pentru copiii cu dizabilităţi

Asociaţia activează deja de zece ani în domeniul social, acordând asistenţă durabilă categoriilor social vulnerabile şi defavorizate din R. Moldova.

„Noi am venit cu iniţiativa de a deschide asemenea centre de zi pentru copiii cu dizabilităţi de pe ambele maluri ale Nistrului. Copiii care au beneficiat de instruire în cadrul acestor centre au fost ulterior integraţi în şcoli obişnuite”, afirmă Tatiana Echim, manager de proiecte Hilfswerk Austria în Moldova.

În cadrul taberei „Lumea Fericirii”, 28 de copii cu cerinţe speciale multiple, inclusiv educative, copii cu deficienţe senzorial-vizuale, auditive, locomotorii, mintale sau cu handicap asociat, cu vârste cuprinsă între 10-15 ani, participă la un şir de activităţi adaptate special pentru ei, având alături de ei însoţitori şi educatori profesionişti. Aici sunt organizate ateliere tematice, iar copiii primesc ajutor din partea specialiştilor care, la rândul lor, au posibilitatea de a face schimb de idei şi de experienţă.

Proiectul dat urmăreşte reabilitarea copiilor cu cerinţe speciale educative, dar şi sensibilizarea opiniei publice cu privire la necesitatea integrării sociale a copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi.

Elena, însoţitoare de la Centrul „Cauza” din Peresecina, susţine că „această tabără le oferă posibilitate copiilor de a interacţiona cu semeni de vârsta lor, ceea ce contribuie la dezvoltarea capacităţilor comunicative”.

În luna septembrie va fi organizat Festivalul Talentelor, unde copiii se vor putea manifesta, demonstrându-şi abilităţile artistice la desen, muzică şi alte compartimente.

Evenimentul de ieri a beneficiat şi de sprijinul financiar al Fundaţiei ERSTE.

Maria Panainte, stagiară la TIMPUL

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *