Actualitate

Lumea fuge din PCRM

Patru membri ai Partidului Comunistilor din satul Frumusica, raionul Floresti, au aruncat carnetele de membru de partid. Ei au decis sa iasa din partidul in care si-au pus mari sperante fiindca, spun ei, evenimentele din ultimul tip au demonstrat ca PCRM-ul se bazeaza doar pe minciuna. „Punctul forte al acestui partid este minciuna”, aceasta este concluzia la care a ajuns fosta comunista Cecilia Sarbu, ex-director al Liceului din Frumusica.

E vorba de membrii familiei Sarbu: Boris, Cecilia, Serghei si Tatiana. Timp de opt ani, Cecilia Sarbu a fost directoare la Liceul din satul Frumusica. Acum, cu trei ani inainte de a iesi la pensie, Ceciliei Sarbu i s-a spus ca din cauza varstei inaintate nu a avut dreptul sa participe la concursul pentru functia de director, organizat de Ministerul Educatiei.

Ea a aderat la PCRM in 2001 cand in Frumusica erau doar trei membri de partid. Mai tarziu a fost si consilier raional. „Am participat la toate adunarile partidului. De fiecare data propuneam sa renovam o fantana, sa amenajam un parc etc., probleme stringente pentru o localitate. Dar nu se accepta asa ceva, se mergea mai mult pe latura ideologica. S-au comis multe nereguli si atunci cand trebuia sa fie repartizata satenilor tehnica agricola din fostul colhoz. Desi au fost sesizari la procuratura facandu-se incalcari, abuzuri, nu s-a reactionat. Toate acestea ne-au convins ca punctul forte al partidului comunist este minciuna”, ne-au marturisit membrii familiei Sarbu.

Boris Sarbu sustine ca, afland despre intentia lor de a parasi partidul, un membru al PCRM din Floresti, Valeriu Paladi, l-a numit magar si l-a amenintat: „Eu tie inca o sa-ti arat”. Familia Sarbu insa ne-a spus ca membrii ei nu se tem de amenintari si sunt convinsi ca dupa 29 iulie starea de lucruri in R. Moldova se va schimba radical.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *