Sport

Lumea tenisului, zguduită de un nou scandal de proporţii. A fost depistată pozitiv!

Într-una dintre probele de urină colectate de la jucătoarea italiană de 30 de ani au fost găsite urme de arimidex, un stimulent și un hormon metabolic aflat pe lista substanțelor interzise.

Arimidexul este de regulă utilizat pentru tratarea cancerului la sân postmenopauzal.

Deși Errani nu a utilizat respectiva substanță pe baza unei prescripții medicale, Federația Italiană de Tenis a decis să o susțină și ambele părți vor fi apărate, în cazul unui proces, de aceeași echipă de avocați și doctori.

Jucătoarea a anunțat că va explica tot ceea ce s-a întâmplat într-o conferință de presă. Ea nu a precizat însă când va avea loc acest eveniment.

Acesta este cel mai important caz de dopaj din tenis, după cel al Mariei Sharapova, depistată pozitiv la începutul anului precedent.

Cele două jucătoare au fost chiar adversare în singura finală de Grand Slam jucată de Errani, cea de la Roland Garros, din 2012. Atunci, Sharapova s-a impus cu 6-3, 6-2 și a obținut primul ei titlu pe zgura pariziană.

În ceea ce o privește pe italiancă ea mai are cinci titluri majore câștigate la dublu și alte trei finale pierdute alături de conaționala Roberta Vinci. Cele două s-au impus la Roland Garros 2012, US Open 2012, Australian Open 2013 și 2014 și Wimbledon 2014. Errani și Vinci au mai ajuns până în ultimul act la Australian Open 2012, Roland Garros 2013 și 2014.

Nici Roberta Vinci nu a fost ferită de probleme în ultima perioadă. Recent, fosta finalistă de la US Open 2015 a rămas fără trofeele câștigate în carieră, după ce a fost prădată de hoți.

În legătură cu Errani, trebuie spus că, în 2012, atunci când a reușit să ajungă în Top 10 WTA, ea a colaborat cu Luis Garcia del Moral, unul dintre doctorii cu care a lucrat și Lance Armstrong, la echipa sa, US Postal, în perioada în care el a câștigat cele șapte Tururi ale Franței la rând. După izbucnirea celebrului scandal de dopaj, în urma căruia Armstrong a rămas fără toate victoriile obținute, Garcia del Moral a fost suspendat pe viață din toate activitățile, iar Errani a rupt colaborarea cu el.

Sursa: digisport.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *