Actualitate

Luni începe Postul Adormirii Maicii Domnului

Este unul dintre cele patru posturi mari de peste an. După strictețe este asemănător Postului Paștelui. O singură zi din acest post este cu dezlegare la peste și vin, pe 19 august, când se prăznuiește Schimbarea la faţă a Domnului Isus Hristos. „Datorită faptului că suntem în luna august și sunt legume, fructe, este destul de ușor de ținut acest post”, menționează preotul Eugen Onicov de la Biserica „Sfântul Pantelimon” din Chișinău.

În zilele de luni, miercuri și vineri creștinii care postesc nu vor avea voie să ajuneze cu untdelemn, iar în zilele de marți, joi, sâmbătă și duminică vor avea dezlegare la untdelemn. Preotul spune că ar fi bine creștinii să meargă la biserică mai des în această perioadă, să primească taina mărturisirii, a sfintei împărtășanii, să petreacă mai mult timp în rugăciune și să se gândească la cele sfinte. „Nu numai în post, dar şi în afara postului suntem chemați să-l slăvim pe Dumnezeu prin faptele noastre bune”, spune preotul.

Biserica dezleagă postul copiilor, femeilor care sunt în așteptarea unui prunc, persoanelor bolnave în măsura în care să-și mențină puterile și sănătatea trupului. Creștinii sunt îndemnați să se abțină de la petreceri. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *