Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 08:50
Abonamente

 
 

Moldova 14 August 2015, ora 13:17

Luptătorii moldoveni medaliați în Serbia au fost răsplătiți cu o 100 de euro

Marime Font

Sportivii moldoveni care au reuşit să se impună la Campionatul European de lupte libere, lupte feminine şi lupte greco-romane rezervat cadeţilor (14-17 ani), din Serbia, au fost premiaţi vineri, 14 august, la Chişinău de către Federaţia de Lupte din Moldova.

De asemenea, aceştia urmează să ridice şi premii acordate de către Guvernю

Luptătorul Petru Craciun, categoria 50 de kilograme, a cucerit medalia de argint. Nicolae Lesnicov a obţinut bronzul în categoria 58 de kilograme. Ion Darii a evoluat în categoria 69 de kilograme, clasându-se pe locul V. Ion Şoiliţă, în categoria 54 de kilograme a obţinut medalia de bronz. Tot pe poziţia a treia este şi de Ştefan Tonu, în categoria 63 de kilograme. Anastasia Nichita a cucerit medalia de aur, în categoria 56 de kilograme, iar Mariana Drăguţan s-a ales cu medalia de bronz în categoria 43 de kilograme. Reprezentativa Moldovei la lupte libere cadeţi a fost condusă de antrenorul Sergiu Chim.Federaţia de Lupte din Republica Moldova a acordat sportivilor premii băneşti, a câte 2 mii de lei (aprox. 100 de euro). Preşedintele federaţiei, Victor Peicov, a menţionat că sportivii moldoveni reuşesc să obţină rezultate foarte bune în condiţiile în care întâmpină un şir de dificultăţi, inclusiv financiare.

Viceministrul tineretului şi spotului, Dragoş Hâncu, a declarat că rezultatul acestei competiţii este unul frumos şi, în pofida multor greutăţi, continuă să fie obţinute rezultate remarcabile şi în ţară sunt aduse medalii. Potrivit unei decizii de Guvern, sportivii care au obţinut locul întâi vor fi răpslătiţi cu 6000 de lei, locul II – 4000 de lei, Locul III – 2600 de lei, locul V – 750 de lei, iar locul VI – 500 de lei. Totodată, sportivii vor primi burse lunare: medaliaţii cu aur – 2500 de lei, iar cei cu argint şi bronz – 2000 de lei.

Campionatul European de lupte libere, lupte feminine şi lupte greco-romane rezervat cadeţi (15 – 17 ani) a avut loc în perioada 4 – 9 august în oraşul Subotica, Serbia. 

IPN

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md