Politică

Lupu: Partenerii europeni nu au îndoieli că guvernarea de la Chişinău este legală şi legitimă

„Am avut întrevederi cu mai mulţi oficiali din UE, inclusiv la nivelele cele mai înalte, şi am înţeles că nu există întrebări privind legitimitatea Guvernului de la Chişinău”, a spus Lupu.

Totodată, preşedintele PDM a dat de înţeles că iniţial au existat dubii în rândul oficialilor europeni. „Au fost la început unele dubii din cauza dezinformării. Dar, împreună cu Mihai Ghimpu, le-am demonstrat adevărul cu Constituţia în mână”, a spus liderul democrat.

Marian Lupu a mai declarat că din toate formaţiunile politice din Republica Moldova, oficialii europeni ar avea încredere doar în Partidul Democrat şi Partidul Liberal. „Colegii europeni ne-au declarat că PDM şi PL sunt unicele partide de sorginte europeană”, a afirmat Lupu.

Liderul PDM a mai comunicat că oficialii europeni ar fi adoptat şi o declaraţie în care condamnă acţiunile antistatale şi violente de la Chişinău.

Marian Lupu a mai spus că a informat partenerii europeni despre adevăratul scop al protestatarilor. „Ei nu vor să discute şi să negocieze cu noi, ei vor doar să preia puterea. Iar dacă PSRM, PPPN şi Platforma „DA” reuşesc acest lucru, urmează denunţarea Acordului de asociere cu UE, federalizarea Republicii Moldova, iar în cele din urmă alipirea la Uniunea Vamală. Se observă uşor că aceştia folosesc oamenii pentru a face interesul Federaţiei Ruse”, a declarat Lupu. 

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *