Chișinău

„Lupu şi Klimenko trebuie să-şi ceară scuze”

„Este o insultă pentru toţi cei 33 de mii de patrioţi care au luptat cu arma în mână şi datorită cărora RM există ca stat suveran. Chiar Lupu, înainte de a ajunge în Parlament, ne-a promis „marea şi sarea”, iar acum ne numeşte criminali”, a menţionat indignat Anatolie Rusu, membru al Consiliului.

Totodată, Consiliul a propus decorarea cu distincţii de stat şi a altor veterani, în semn de recunoştinţă faţă de eroismul de care au dat dovadă în războiul pentru independenţă.

Gheorghe Slutu, directorul Consiliului Administrativ, a declarat că, „timp de opt ani, niciun veteran de război n-a fost decorat şi nu a primit nicio distincţie de stat, cu excepţia unor persoane care au servit regimului mafiot comunist”. Până acum au fost decoraţi masiv doar criminalii din Transnistria, şi aceia de către ruşi, care în felul acesta încurajează regimul criminal de peste Nistru”. 

Conflictul armat de pe Nistru a izbucnit pe 2 martie 1992 şi a durat până la sfârşitul lui iunie. Conform unor statistici, în timpul războiului, din partea Moldovei şi-au dat viaţa circa 400 de persoane, iar altele 300 au fost rănite.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *