Actualitate

Lupul si Zna Buna s-au intlnit cu copiii

Luni, in intreaga republica a fost sarbatorita cu mult fast Ziua Internationala a copiluluil. Cele mai multe evenimente au avut loc in capitala. Dis-de-dimineata, bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, in perimetrul strazilor Ion Creanga si Mihai Viteazul a fost inchis pentru mai multe ore, circulatia transportului fiind directionata pe strazile adiacente.

La ora 10.00, la Centrul national pentru copii si tineret ARTICO a avut loc o sarbatoare cu genericul „Eternul paradis al copilariei”. Directoarea centrului, Aurelia Hancu, ne-a spus ca la manifestare au participat peste o mie de copii.

La Centrul International „Moldexpo” s-a desfasurat Festivalul Papusilor. Printre protagonistii evenimentului au fost Lupul si Zana cea buna, eroii indragiti din povestile clasice. In acelasi timp, in Gradina publica „Stefan cel Mare si Sfant” a avut loc un program de muzica si dans, cu participarea elevilor de la scoli, licee si de la centrele de creatie pentru copii din municipiul Chisinau. Cu multa veselie, aici parintii dansau impreuna cu copiii. In aceeasi zi, Editura „Prut international” si Biblioteca nationala pentru copii „Ion Creanga” a organizat o o actiune cultural-distractiva cu genericul „Copilaria – o lume plina de miracole”.

In prima zi de vacanta, copiii din scolile-internat si din familiile socialmente vulnerabile din capitala au avut parte de un spectacol de vis, oferit de Societatea pentru cultura „Vatra”, cu sustinerea Directiei generale educatie, tineret si sport.
Directorul societatii, Vlad Negruzzi, a declarat ca organizeaza asemenea spectacole de doua decenii. In aceasta zi, copiii au primit in dar inghetata si dulciuri.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *