Astăzi 21 Ianuarie 2020, Marţi - Ultima actualizare la ora 08:57
Abonamente

Politică 10 Aprilie 2013, ora 09:45

Scrisori pe bloguriM. Ghimpu către „Constantin Cheianu și toți cei care…”

Marime Font

Foto: Ramin Mazur

Liderul PL Mihai Ghimpu a publicat pe blogul său o scrisoare întitulată „Înainte, că "înainte era mai bine”, adresată jurnaliștilor de la Jurnal Trust Media.

Domnule Constantin Cheianu şi toţi cei care sunteţi încorporaţi în calitate de ofiţeri în ,,armata,, bancherului Viorel Ţopa şi a ,,pilotului,, Victor Ţopa: Sergiu Mocanu, Nicolae Negru, Petru Bogatu, Bogdan Ţârdea, precum şi caporalii-blogheri care mă atacă zi şi noapte doar pentru că nu-l accept pe prietenul de meserie al lui Viorel şi Victor Ţopa, patronii Jurnal TV, adică pe V.Filat, din nou, în funcţia de Prim-ministru. Domnule Cheianu, e adevărat că sloganul Partidului Liberal în alegerile din toamna anului 2010 a fost „Toţi pentru Europa, Europa pentru toţi!”, dar aceasta nici pe departe nu înseamnă, stimaţi apărători ai lui V. Filat, „Toţi pentru corupţie, contrabandă şi trădare, Europa pentru hoţi!”. Ceea ce faceţi voi, cei nominalizati, în unele emisiuni şi pe blogurile jurnal.md demonstrează cu lux de amănunte că lucraţi pentru hoţii Ţopa, care pe dreptate au fost judecaţi (la acest subiect voi reveni) şi sunt în strînsă legătură cu fostul prim-ministru Vlad Filat. De ce? E simplu de înţeles: şi unul, şi ceilalţi doi sunt din acelaşi aluat; şi Viorel Topa, şi V.Filat au folosit Banca de Economii în interesul lor, numai că V.Ţopa este fugar pentru că a fost judecat, iar V.Filat se vrea din nou prim-ministru, crezînd că această funcţie, poate, îl va salva. Posibil, doar pe un timp, fiindcă cei care încalcă grav legea, mai devreme sau mai tîrziu, indiferent de funcţie, sunt traşi la răspundere penală. Exemple nu vă dau, pentru că le cunoasteţi.
Domnilor intelectuali, luptători pentru adevăr şi dreptate, patrioţi ai neamului, stiţi că multă lume se întreabă, de ce „intelectuali şi patrioţi” ca Domniile Voastre – Constantin Cheianu, Nicolae Negru, Petru Bogatu, Sergiu Mocanu şi alţii, în loc să luptaţi împotriva trădătorilor, corupţiei, contrabandiştilor, hoţilor şi sărăciei, luptaţi împotriva mea, de parcă aţi fi agenţii FSB-lui rus! Sau poate eu greşesc, nu sunteţi doar slugile lui Viorel Ţopa şi Vlad Filat, ci, posibil, şi agenţii Moscovei? Doar se vede cu ochiul liber că Vlad Filat a trădat interesul european al Republicii, integrarea europeană, pentru care ,,pledaţi”, poate, doar de ochii lumii. Şi asta pentru ca să fiţi credibili în faţa telespectatorilor şi cititorilor, atunci cînd îi spălaţi de toate păcatele pe şefii voştri V. Ţopa şi V. Filat. De ce nu sunteţi deranjaţi măcar câtuşi de puţin de faptul că V. Filat a trădat în favoarea Rusiei interesul european al Republicii Moldova?

Explicaţi-mi, vă rog, mie şi tuturor celor care vă ascultă / vă citesc, de ce preşedintele PLDM Vlad Filat a denunţat acordul AIE 2 în data de 13, la ora 13, anul 2013, dată care, de altminteri, coincide cu data primelor deportări din 1941, 13 iunie? Sau poate nu sunteţi de acord că data de 13 iunie reprezintă începutul nimicirii românilor şi înlocuirea lor cu ,,fraţi,, aduşi din Ural, din toata Rusia, cu sutele de mii, pentru a schimba componenţa etnică şi a ne impune limba rusă ca limbă maternă; că data de 13 iunie este o dată neagră a românilor moldoveni, care locuiesc între Prut şi Nistru?


Cum explicaţi faptul că fratele meu, Gheorghe Ghimpu, a fost judecat tot în data de 13 şi a murit tot pe data de 13, la ora 13? O simplă coincidenţă, ziceţi… şi de aceea vă faceţi că nu observaţi trădarea de către V. Filat a interesului nostru european în favoarea Rusiei, anume în anul Summit-ului UE de la Vilnius; trădare, care nu se deosebeşte cu nimic de trădarea din 1999, produsă (şic!) tot în preajma Summit-ului UE care s-a desfăşurat la Helsinki. Doar stiţi bine că anume la acel summit s-a decis lărgirea Uniunii şi astfel, în 2004, zece (10) state au devenit membre UE, iar R.Moldova a rămas în continuare în ,,braţele,, imperiului rus. De ce aţi luat apă în gură şi nu comentaţi acţiunile prim-ministrului în exerciţiu; dar şi ale altor colegi de-ai săi, auzite de toată lumea din convorbirile telefonice? De ce nu vorbiţi despre un miliard şi jumătate de lei de la Banca de Economii, sumă egală cu ajutorul (grantul) oferit de Uniunea Europeană Republicii Moldova? De ce nu vorbiţi despre cei 400 mii de Euro, care au fost daţi ilegal de către ministrul Finanţelor, membru al PLDM, lui Petru Sandulache, tot membru PLDM, şi bănuiesc că nu din propria iniţiativă, ci la ordinul lui Vlad Filat? De ce nu vorbiţi despre convorbirile telefonice ale Prim-ministrului VLAD FILAT cu şeful INSPECTORATULUI FISCAL NICOLAE VICOL, CARE EXECUTA TOATE ORDINELE ,,ŞEFULUI,, ÎN CONSTRÎNGEREA AGENŢILOR ECONOMICI CARE NU ACCEPTAU SĂ DEVINĂ MEMBRI PLDM, CARE ÎN BAZA ALTUI ORDIN A ÎNCEPUT ,,ÎNVERZIREA REPUBLICII”, DE PARCĂ RM SE AFLĂ ÎN PUSTIUL CARACUM? DE CE TRECEŢI SUB TĂCERE PROBLEMA CELOR DOUĂ MAŞINI: PRIMA CUMPĂRATĂ PENTRU GENEVA DE UN BUSSNESMEN, CARE SE PLIMBA CU NUMERE DIPLOMATICE PRIN MOSCOVA? ŞTIŢI VOI CINE SE AFLĂ ACOLO, IAR ÎNAFARĂ DE ACEASTA ÎL PLIMBĂ PE PREMIER CU AVIONUL PRIN TOATĂ LUMEA! CUM CREDEŢI, DOAR PENTRU FAPTUL CĂ ESTE ,,PRIMUL”? NU CRED ŞI N-AR STRICA SĂ VĂ INTERESAŢI DACĂ N-A PRIMIT CUMVA ŞI ,,ŞEFUL,, AVIONULUI UN CREDIT CU O DOBÎNDĂ BUNIŞOARĂ DE LA BANCA DE ECONOMII. A DOUA ESTE MAŞINA ,,MIŞTO,, A ŞEFULEŢULUI N.VICOL, CARE, SE VORBEŞTE PRIN LUME, VĂ PLIMBĂ DES PE VOI, CA SĂ NU RAMÎNEŢI SUPĂRAŢI CĂ DOAR ,,ŞEFII” VOŞTRI SE PLIMBĂ CU MAŞINI ,,MIŞTO” ŞI AVIOANE.
De ce nu vorbiţi despre falsificarea legii cu privire la „cazinouri” de către Veaceslav Ioniţă, care a adus un prejudiciu statului de 6 milioane lei şi este o mare ruşine nu doar pe plan naţional, ci şi pe plan internaţional hapsînia preşedintelui comisiei parlamentare V.Ioniţa, care s-a încumetat cu o obrăznicie nemaivăzută să pună la semnat pe masa Preşedintelui Parlamentului şi Preşedintelui interimar al Republicii o lege, care nu corespunde votului deputaţilor. Sau fapta lui V.Ioniţa tot face parte din multiplele scenarii ale FSB-ului rus de a mă compromite pe mine şi Partidul Liberal, al cărui Preşedinte sunt? Altfel, cum să înţeleg decizia Prim-ministrului V.Filat care, după ce a sesizat personal Preşedintele Parlamentului, adică pe mine, a tăinuit acest caz, aflînd adevărul prin răspunsul lui V.Ioniţa, care nu a avut dreptul să-i răspundă, fiindcă sesizarea a fost adresată de către Prim-ministru Preşedintelui Palamentului, adică mie, şi nu lui V.Ioniţă… Nu este aceeaşi tăinuire ca şi în cazul incidentului din Pădurea Domnească, pe care V.Filat l-a politizat la maximum pentru a distruge AIE-2?
De ce nu vorbiţi / nu scrieţi despre dosarele penale intentate de CNA pentru faptul, că V. Filat şi unii din echipa sa terorizează agenţii economici de la care au luat maşini, apartamente, rochii de mireasă (!!!) şi multe alte obiecte scumpe în modul cel mai banditesc, în stil răchet, de culoare verde, dar la nivel de stat, pentru că V.Filat să facă cadouri familiior sărace sau campionilor sportivi în văzul lumii, arătînd astfel ce bun şi grijuliu Prim-ministru are Republica Moldova!!!

De ce nu scrieţi / nu vorbiţi despre Viorel Ţopa, patronul Jurnal TV, adică şeful vostru, care a deposedat de 11 milioane de lei buzunarele cetăţenilor care şi-au depus banii în Banca de Economii, fiind condamnat la 8 ani de închisoare cu încasarea de la el a 4,7 milioane, sumă de care a fost prejudiciată Banca de Economii? De ce nu procedaţi la fel în cazul lui Victor Ţopa, care la fel în mod banditesc a preluat acţiunile unor acţionari ai băncii ,,Victoriabank”, fiind legal condamnat la 10 ani privaţiune de libertate. De ce nu spuneţi adevărul, ci, din contra, apăraţi interesele unor criminali care au furat banii oamenilor? Şi asta doar pentru că doriţi să aveti un os (loc) de muncă în continuare? Cum puteti accepta să mîncaţi / să hrăniţi familiile din bani murdari, cu ce vă deosebiţi de şefii voştri – V. & V. Ţopa?

De ce m-aţi pus, la comanda lui V. Filat şi a prietenilor lui, V.&V. Ţopa, în ,,buzunarul,, lui V. Plahotniuc, doar ca să fiţi voi credibili? Degeaba, toate au un sfîrşit. În timpul apropiat voi prezenta documentele care confirma infracţiunile Ţopilor. Şi, ca să nu spuneţi ca „aia care apucă prăjina” precum că „mi le-a dat V.Plahotniuc”, vă spun acum: le am de la cetăţenii, care au suferit în urma acestui raider, făcut de şefii vostri, Viorel şi Victor Ţopa.

Aceşti pătimiţi au fost în audienţă la mine pe cînd eram Preşedintele Parlamentului şi Preşedinte interimar al Republicii, cu mult înainte de a fi judecaţi. Apropo, a fost şi Viorel Ţopa, adus de mânuţă de Val Butnaru, care m-a rugat să-l ajut în lupta cu V. Plahotniuc. Ştiti ce i-am răspuns? Împreună aţi prejudiciat acţionarii, fiind un timp prieteni de bancă, tot voi lamuriţi-vă între voi, eu nu mă implic în reglări de conturi, litigiile le rezolvă organele abilitate. Lui Val Butnaru i-am mai spus ceva, dar se vede că a uitat.
De ce nu-i amintiţi lui V. Filat de data de 13 sau vă liniştiţi cu gîndul că ,,sărmanul” de el, nu a ştiut ce-i cu data de 13 în istoria noastră? Ar fi imposibil de crezut, doar cu toţii ştim, că V. Filat, devenind Prim-ministru, nu a continuat condamnarea deportărilor şi comemorarea celor care au murit în Siberia pe data de 6 iulie, aşa cum a avut loc începând cu anii 90, ci pe 13 iunie; şi asta nu pentru continuitate, ci ca să fie ,,a la Filat”, aşa cum îi place lui să nege totul; dar cel mai important, să creadă lumea că viaţa a început de la el, nu de la Dumnezeu.
De ce nu-l întrebaţi, care-i motivul netransparenţei granturilor europene şi cine-i omul responsabil de gestionarea lor?
Cine este Ion Rusu pentru Prim-ministrul în exerciţiu şi de ce au cîştigat doar firmele lui licitaţiile anunţate de Ministerul Sănătăţii ce ţin de procurarea tuburilor cu oxigen?

În fine, de ce nu scrieţi/vorbiţi despre denunţarea acordului AIE-2 şi cui îi revine responsabilitatea pentru acest lucru? Mai importantă temă decât aceasta nu văd să fie pentru Republica Moldova. Toţi vor AIE-3, dar nimeni nu a pătruns în esenţa denunţării precedentului acord. Dacă eu, Mihai Ghimpu, aş fi denunţat acordul, cred că mi s-ar fi cerut să plec în general din politică, cu proteste non-stop în faţa sediului PL. Este oare V.Filat în afara acestor cutume nescrise ale mass-mediei sau suntem în faţa unei conjuraţii a tăcerii, domnilor Cheianu, Bogatu, Negru, Mocanu & Company?
Punem punct, deocamdată, nu fără a vă răspunde, de ce fracţiunea PL, şi nu doar eu, nu poate vota, chiar să vrea, pentru V.Filat, indiferent de cîte ori va fi înaintat de către Preşedintele N.Timofti.
Motivul principal:
1) Trădarea interesului european al Republicii Moldova în favoarea Rusiei în preajma Summit-ului de la Vilnius, exact ca şi trădarea din 1999 în preajma Summit-ului de la Helsinki;
2) Integrarea Europeană nu se va produce în aceşti doi ani de mandat care au rămas şi numirea din nou a lui V.Filat înseamnă “La revedere, Europa!”, deoarece el a compromis Alianţa şi o va compromite, sunt sigur, şi în continuare, fiindcă la sigur face parte din scenariul FSB-ului rus; altfel, viitoarele alegeri sunt ca şi pierdute. Odată cu pierderea alegerilor, moare şi AIE-3, iar vectorul european devine vector Euroasiatic. Voi întelegeţi foarte bine acest lucru!!!
Aşadar, singura cale pentru a continua procesul de integrare europeană a Republicii Moldova rămîne ,,dragi prieteni”, un alt candidat la funcţia de Prim-ministru, înaintat de PLDM, iar V.Filat trebuie să facă un pas înapoi, desigur dacă îi permit ,,şefii”. Eu consider că trebuie să-l facă. Astfel, va demonstra că i-a mai rămas măcar o fărâmă de sentiment faţă de acest multpătimit popor, pe care voi, chipurile, ,,îl iubiţi” mai mult decât mine.

P.S. Interesantă logică aveţi voi, cei, care mă atacaţi zi şi noapte din toate colţurile, de pe toate „acoperişurile”:
Pe de o parte, Mihai Ghimpu este considerat ,,duşman al Rusiei”, ţară, care ne-a ocupat şi 200 de ani ne tratează ca pe nişte sălbatici; vrea să ne facă ,,gospodari” cu forţa şi să ne ţină la curtea lor pentru totdeauna, în mizerie şi sărăcie, departe de valorile umane, pentru ca la timpul potrivit să ne ocupe din nou, de astă dată nu cu tancurile, ci prin votul democratic al cetăţenilor. Şi lucrul ăsta îl vor face nu fără ajutorul ,,pragmaticilor” de alde voi!
Pe de altă parte, Mihai Ghimpu este şi ,,duşman” al propriului popor! De ce, cine-i cointeresat, nu cumva cei, care m-au declarat ,,duşman al Rusiei”? Şi atunci, permiteţi-mi să vă întreb, voi cu ale cui interese sunteţi: cu ale Rusiei sau cu ale Republicii Moldova?
Înainte, multstimabilii noştri „pragmatici”, că ,,înainte era mai bine”!!!

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Moldova 21 Ianuarie 2020, ora: 08:57 de Silviu Tănase

Maia Sandu riscă să repete „performanța” lui Andrei Năstase de la alegerile locale, dacă îi va trata cu dispreț pe unioniști

Maia Sandu riscă să repete „performanța” lui Andrei Năstase de la alegerile locale, dacă îi va trata cu dispreț pe unioniști Din editia print

Zilele trecute lidera PAS Maia Sandu a oferit un interviu pentru TVR Moldova unde a conturat primele teze referitoare la viitoarea campanie prezidențială. Deși a ezitat să-și anunțe participarea în viitoarea campanie prezidențială, declarând că „PAS va susține un...

( ) Citeşte tot articolul

Film 20 Ianuarie 2020, ora: 20:52

Radu Jude, primul regizor român cu trei producții la Berlinale 2020

Radu Jude, primul regizor român cu trei producții la Berlinale 2020

Cea de-a 70-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin se va desfășura între 20 februarie și 1 martie 2020

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 20:23

Au vrut să fugă ca EL CHAPO, doi pușcăriași din Lipcani au încercat să evadeze săpând un tunel

Au vrut să fugă ca EL CHAPO, doi pușcăriași din Lipcani au încercat să evadeze săpând un tunel

Doi deținuți de la Penitenciarul nr.2-Lipcani intenționau să evadeze printr-un tunel săpat sub zidul închisorii, dar au fost prinși până să-și pună planul în practică.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 20:03

EI NU-S NORMALI!!!! /// Parlamentul vrea să cumpere 110 tablete pentru deputați, în valoare de peste DOUĂ MILIOANE de lei

EI NU-S NORMALI!!!! /// Parlamentul vrea să cumpere 110 tablete pentru deputați, în valoare de peste DOUĂ MILIOANE de lei Foto: Ramin Mazur

Portalului e-licitatie.md arată că Secretariatul Parlamentului Republicii Moldova a demarat o licitație publică pentru a achiziționa 110 de tablete noi.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 19:18

RUSIA: Putin a depus la parlament propunerile sale de amendare a Constituţiei

RUSIA: Putin a depus la parlament propunerile sale de amendare a Constituţiei

 Preşedintele rus Vladimir Putin a depus luni la parlament propunerile sale de amendare a Constituţiei, la mai puţin de o săptămână de la anunţul său surpriză privind o reformă a sistemului politic, transmite AFP. Proiectul de lege, publicat pe site-ul Dumei de Stat...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 18:56

MAI există „blocul ACUM” ? /// PPDA anunță că nu o susține pe Olesea Stamate și cheamă alte partide să-l susțină pe Mihai Druță

MAI există „blocul ACUM” ? /// PPDA anunță că nu o susține pe Olesea Stamate și cheamă alte partide să-l susțină pe Mihai Druță

Platforma Demnitate și Adevăr a anunțat că nu o va susține pe Olesea Stamate în cadrul alegerilor parlamentare anticipate pe circumscripția uninominală Hîncești și optează pentru candidatura lui Mihai Druță. Anunțul a fost luat în cadrul ședinței de astăzi a...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 16:35

Procurorul general își cere scuze de la „sutele de cetățeni” care au fost urmăriți penal ilegal în ultimii ani de către procurori

Procurorul general își cere scuze de la „sutele de cetățeni” care au fost urmăriți penal ilegal în ultimii ani de către procurori

Mimarea combaterii corupției, arestări ilegale și învinuiți achitați pe bandă rulantă!

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 14:53

Virusul MISTERIOS din China se răspândeşte îngrijorător şi face noi victime. A fost RAPORTA și în Coreea

Virusul MISTERIOS din China se răspândeşte îngrijorător şi face noi victime. A fost RAPORTA și în Coreea

Stare de alertă pe întreg teritoriul Chinei. Cea mai mare temere a specialiştilor s-a adeverit. Noul tip de coronavirus s-a răspândit în alte două provincii din China, după Wuhan.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 14:48

10 ani de pușcărie pentru 200 de euro / Polițistă din Bălți, reținută pentru luare de mită

10 ani de pușcărie pentru 200 de euro / Polițistă din Bălți, reținută pentru luare de mită

O angajată a Serviciului Poliţiei Judecătoreşti a IGP din Bălţi a fost reţinută de ofiţerii DGT,,Nord” a CNA şi procurori pentru corupere pasivă. Potrivit denunțătorului, poliţista i-ar fi cerut 200 de euro pentru a grăbi încetarea dosarului de căutare, pornit pe...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 14:24

Porturile maritime românești, trafic record de mărfuri în 2019

Porturile maritime românești, trafic record de mărfuri în 2019

În 2019 s-a înregistrat cel mai mare trafic de mărfuri din istoria porturilor maritime românești, anunță Compania Națională Administrația Porturilor Constanța, citată de Mediafax.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 14:15

VIDEO / Rusia: Cinci morți, după spargerea unei conducte de apă caldă

VIDEO / Rusia: Cinci morți, după spargerea unei conducte de apă caldă

Spargerea unei conducte cu apă caldă, în plină noapte, a ucis cel puțin cinci oameni și a rănit alți trei într-un hotel din centrul Rusiei, au anunțat luni autoritățile, citate de AFP.

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 20 Ianuarie 2020, ora: 13:58

Ilan Șor: Vom construi la Hâncești un adevărat Strasbourg

Ilan Șor: Vom construi la Hâncești un adevărat Strasbourg Din editia print

Consiliul electoral al circumscripției Hâncești a înregistrat grupul de inițiativă în susținerea candidatului Partidului Politic ȘOR la funcția de deputat, Vitalie Balinschi. Candidatura propusă locuitorilor circumscripției 38 Hâncești a fost prezentată în...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 20 Ianuarie 2020, ora: 13:21

OPINIA CITITORULUI / Statalismul este preferat de românofobi și de cei care vor să fure miliarde

OPINIA CITITORULUI  / Statalismul este preferat de românofobi și de cei care vor să fure miliarde

Un cititor a reacționat la editoriaul „Maia Sandu riscă să repete „performanța” lui Andrei Năstase de la alegerile locale, dacă îi va trata cu dispreț pe unioniști”.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 13:13

Prietenii lui Dodon cad unul după altul //// Putin a cerut DEMISIA procurorului general al Rusiei, Iurie Ciaika

Prietenii lui Dodon cad unul după altul //// Putin a cerut DEMISIA procurorului general al Rusiei, Iurie Ciaika

Procurorul general al Federației Ruse, Iurie Ciaika, va pleca din funcție la cererea lui Vladimir Putin, anunță serviciul de presă al Kremlinului. Putin îl propune în această funcție pe vice-președintele Cimitetului de Anchetă, Igor Krasnov.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 12:11

PPDA cere convocarea Comisiei securitate: „Dodon și-a depășit atribuțiile și acționează în interesele separatiștilor”

PPDA cere convocarea Comisiei securitate: „Dodon și-a depășit atribuțiile și acționează în interesele separatiștilor”

Șeful statului și-a depășit atribuțiile când a promis Tiraspolului și Moscovei anularea normei legale care prevede că din 10 ianuarie 2019 toate autovehiculele din stânga Nistrului pot intra în alte țări doar cu plăcuțe neutre de înmatriculare, însoțite de abțibildul MD lipit pe...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 10:46

Laura Urschi: Cum e să fii incurabil-bolnav în Moldova?

Laura Urschi: Cum e să fii incurabil-bolnav în Moldova?

 Boala nu alege. Ea vine pur și simplu. Nechemată. Neașteptată. Nemiloasă. Ea vine și încearcă a-ți lua totul: profesie, prieteni, familie, casă, viață. Tu ai de ales: lupți sau nu. Simplu, da? Iar acum fără fabule abstracte și metafore.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 10:35

ULTIMA ORĂ /// Un membru al organizației teroriste ISIS a fost REȚINUT pe Aeroportul Chișinău (FOTO)

ULTIMA ORĂ /// Un membru al organizației teroriste ISIS a fost REȚINUT pe Aeroportul Chișinău (FOTO)

Polițiștii de frontieră în cooperare cu ofițerii Centrului Antiterorist al Serviciului de Informații și Securitate, au reținut un cetățean al Tadjikistanului, aflat în căutare ca fiind membru al organizației extremist-teroriste internaționale "DAESH", în...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 09:31

Iurie Reniță: Majoritatea absolută a factorilor politici decizionali de la Chișinău manifestă o atitudine exclusiv conjuncturală și ipocrită față de România

Iurie Reniță: Majoritatea absolută a factorilor politici decizionali de la Chișinău manifestă o atitudine exclusiv conjuncturală și ipocrită față de România

Recentele declarații ale Președintelui K. Iohannis, Premierului L. Orban și ale Ambasadorului D. Ioniță vis-à-vis de realitățile politice din Republica Moldova au fost mai mult decât necesare, ele fiind așteptate de mult timp mai ales de către cei care simt, gândesc...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 09:13

Un nou proprietar, în locul lui Oleg Cristal, la televiziuni din holdingul lui Plahotniuc (Mold-street)

Un nou proprietar, în locul lui Oleg Cristal, la televiziuni din holdingul lui Plahotniuc (Mold-street)

Firma Telestar Media SRL ce deține drepturile de emisie a posturilor de televiziune Canal 2 și Canal 3, ce fac parte din holdingul media al oligarhului Vladimir Plahotniuc are un nou proprietar.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 09:04

DOCUMENTE BOMBĂ /// Viorel Morari ar fi pornit URMĂRIREA PENALĂ împotriva „Exclusiv Media” fondată de Furculiță, un apropiat de-a lui Igor Dodon (ZDG.MD)

DOCUMENTE BOMBĂ /// Viorel Morari ar fi pornit URMĂRIREA PENALĂ împotriva „Exclusiv Media” fondată de Furculiță, un apropiat de-a lui Igor Dodon (ZDG.MD)

Procesul penal pe faptul unei eventuale finanțări din exterior a PSRM a fost conexat la cauza penală pe faptul spălării banilor în proporții deosebit de mari cu implicarea „Exclusiv Media”, al cărei fondator este deputatul socialist Corneliu Furculiță. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 08:43

EVENIMENT /// Moldovan Design Week

EVENIMENT /// Moldovan Design Week

Rezervă-ți un loc la MDW 2020.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Ianuarie 2020, ora: 08:35

Carnea printată 3D pe care nu o deosebești de cea reală

Carnea printată 3D pe care nu o deosebești de cea reală

Într-un context tot mai schimbător din punct de vedere climatic, industria alimentară caută soluții. Carnea printată 3D ar putea fi una dintre ele. Îți spuneam, recent, de carnea artificială, creată în laborator, cea care începe să câștige teren și care...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)