Bună Dimineața

M-am săturat de Dodon

M-am săturat să deschid dimineața site-urile instituțiilor media și să văd chipul fostului socialist peste tot. Am obosit să văd pe rețelele de socializare discuții despre prostiile acestuia. Sunt respingătoare panourile electorale rămase încă din anul trecut cu chipul președintelui care zâmbește încrezut, aproape obraznic.

Spuneam că Igor Dodon a atras toată privirea societății asupra perlelor pe care le tot îndruga ba pe la Tiraspol, ba pe la Moscova. În timpul acesta, în Moldova, în spatele cortinei, se întâmplau orori.

Una dintre acestea este despre o tânără de 20 de ani, care a fost omorâtă recent de bărbatul pe care-l iubea. Presupusul infractor își recunoaște parțial vina și spune că doar a bătut-o și a lăsat-o în șanț. Toți se ascund prin justificarea că omorul a fost din gelozie.
Mama fetei a povestit jurnaliștilor că între cei doi erau certuri deseori, el o mai bătea și o mai șantaja că-i ia copilul lor de aproape trei ani. Părinții nu au intervenit în relația defectuoasă întrucât „noi știam ce se întâmpla, dar ne gândeam că îs tineri, să nu distrugem familia, copilul să crească cu ambii părinți”.

Societatea civilă tot bate alarma, că violența domestică e o problemă. Și în loc să iasă mult stimatul președinte, să redirecționeze atenția asupra acestui caz, să spună că să-ți bați soția, să o omori nu e creștinește și e păcat, mai ales că Dodon profita de fiecare ocazie să își afișeze familia și să demonstreze că este un creștin adevărat. Să iasă și să declare în fața tuturor că se vor întreprinde măsuri și se va crea un grup de lucru care va munci pentru diminuarea acestui fenomen.

Dar nu. Președintele a ieșit la rampă și s-a lăudat că a îndeplinit 70 la sută din obiectivele (populiste?!) stabilite pentru 100 de zile din programul electoral.

O altă problemă care merită atenția președintelui este despre funcționarii din instituțiile publice care sfidează legea și agresează direct sau indirect activiști civici sau jurnaliști. De exemplu, fostul comisar al municipiului Chișinău cere tragerea la răspundere penală a unei ziariste pentru că ultima „a accesat și difuzat, fără consimțământul său, date cu caracter personal”. Ce fel de date cu caracter personal dacă jurnalista a dat doar numele comisarului în articolul de presă?!

A doua întâmplare este despre cum un activist civic a fost amendat pentru injurii și deteriorarea Mercedesului adjunctului procurorului sectorului Centru. Dar nu s-a luat în calcul faptul că procurorul mergea cu mașina pe trotuarul destinat pietonilor.

Cel mai recent caz este despre cum un vicepretor lovește cu piciorul în spatele unui activist civic. Ca reacție, activistul l-a tras de deget, totuși, nu se știe dacă degetul vicepretorului a fost rupt în acel moment sau mai înainte.

Nu îi mai dați atâta atenție președintelui Dodon, că așa o să uitați de problemele reale. Dragi cititori, lăsați-l să viseze în continuare, dar voi, aveți grijă de semenii voștri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *