Frumusețe

Machiaj pentru brunete

Trebuie să recunoaştem că mereu încercăm să schimbăm ceva la modul în care arătăm şi chiar dacă acel ceva este cât de mic, suntem foarte mulţumite dacă schimbarea este observată de cei din jur. Schimbările pot fi de stil vestimentar, de coafură sau chiar de machiaj. În cazul în care vrei să schimbi ceva la modul în care arăţi, dar nu ştii ce şi nu vrei să începi cu părul, FEMEIA îţi propune o schimbare a machiajului.

Când te machiezi trebuie să ţii cont de culoarea părului, culoarea tenului, dar şi de culoarea hainelor cu care eşti îmbrăcată. Pentru a nu epata este foarte important ca atunci când te machiezi să alegi nuanţele şi culorile potrivite şi în funcţie de momentul zilei. Un anumit gen de machiaj, sobru dar natural, se impune la serviciu, iar un machiaj glamour, luminos poate fi aplicat pentru alte ieşiri.

CULORILE BRUNETEI

Când alegi fondul de ten trebuie să ai grijă la culoarea pielii. În cazul în care nu ai tenul foarte alb, poţi alege un fond de ten cu nuanţe arămii. În alegerea machiajului, pe lângă culoarea părului şi a tenului, trebuie să ţii cont şi de culoarea ochilor.

Dacă eşti brunetă cu ochi negri sau albaştri trebuie să foloseşti farduri în culorile gri, violet, albastru sau argintiu pentru seară.
Dacă eşti brunetă cu ochi căprui sau verzi poţi folosi nuanţe de auriu, maro sau bronz. Ochii verzi sunt foarte frumoşi şi expresivi şi îi poţi evidenţia foarte uşor cu fardul potrivit.

Pentru a avea o privire luminoasă puteţi aplica sub sprâncene farduri în nuanţe de bej, crem, auriu sau alb sidefat, dar numai în cazul în care conturul sprâncenelor este perfect. Machiajul este desăvârşit numai dacă aplicaţi mascara şi un creion dermatograf . Nuanţele rujului care le avantajează pe brunete sunt roz, roşu-intens sau o nuanţă apropiată de naturalul buzelor. Alegerea nuanţelor pe care le utilizaţi trebuie să ţină cont şi de personalitatea, vârsta şi stilul tău.

Brunetele trebuie să evite culorile reci, adică gri, argintiu sau albastru. Foloseşte culori calde, mov-închis sau deschis, liliachiu, auriu, bronz, verde-intens, cupru, maro, roz mediu sau culoarea piersicii. Creionul de ochi nu trebuie să fie negru. Este de preferat să foloseşti un creion dermatograf în nuanţe de maro sau alte culori asortate cu fardul folosit.

Trebuie să ţii cont şi de culoarea pielii tale atunci când te machiezi. Dacă tenul este mai închis, este bine să optezi pentru mov, bronz sau purpuriu mediu. Pentru ten deschis, foloseşte nuanţe de roz-închis, iar pentru un ten puţin mai închis poţi alege mov sau maro.

SECRETE
1. Un look reuşit se poate obţine cu pudră bronzantă sclipitoare.
2. Brunetele pot folosi machiaje de tip smokey.

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *