Frumusețe

Machiajul care întinereşte

De la tratamente cosmetice, peeling-uri sau intervenţii chirurgicale, toate sunt măsuri la care doamnele recurg cu speranţa de a redeveni tinere. Machiajul se poate adapta în funcţie de vârstă. 

Anticearcănul lichid

Formulele de anticearcăn mai dense nu fac altceva decât să evidenţieze liniile fine şi pielea deshidratată din jurul ochilor. Optaţi pentru anticearcănele sub formă de stilouri, deoarece conţin o ceară care hidratează
puternic şi nu permite ca produsul să se strângă între riduri.

Fondul de ten cu subton de galben

După vârsta de 45 de ani, este bine ca fondul de ten folosit să nu aibă subtenta de roz. Alegeţi, aşadar, un fond de ten cu tenta de galben. Galbenul „încălzeşte” tenul şi cu cât mai cald este tenul vostru, cu atât veţi arăta mai tinere. Pentru a întinde fondul de ten pe faţă trebuie să folosiţi un bureţel… umed. Chiar dacă aveţi impresia că se întinde mai bine cu degetele, încercaţi să uitaţi de acest obicei. Puneţi o cantitate mică de fond de ten în palmă, înmuiaţi bureţelul şi aplicaţi fondul de ten prin tamponare uşoară, doar pe zonele în care este nevoie de acoperire. Apa din burete va împiedica produsul care este inutil şi vă va asigura o acoperire naturală. Acum puteţi folosi degetele pentru o estompare perfectă.

Uitați de pudra colorată

Renunţaţi la pudra compactă şi colorată! Optaţi pentru o formulă translucidă pe care o veţi aplica doar în zona T.

Evidenţiază structura feţei

În timp, femeile îşi pierd grăsimea din faţă. Pentru a arăta senzaţional, dar şi pentru a obţine un efect de lifting, aplică blush-ul ascendent, pe conturul oaselor din pomeţi!

Omiteți pensarea!

Cu trecerea anilor, faţa devine asimetrică. Doamnele care sunt în această situaţie sunt tentate de a face eforturi de corectare a trăsăturilor apelând chiar şi la o nouă formă a sprâncenelor. Pensându-le foarte mult, veţi risca să devină prea subţiri şi aspre. Pentru a umple golurile, alegeţi produse speciale pentru sprâncene, însă nu uitaţi să optaţi pentru nuanţe mai deschise decât părul sau maximum un ton mai închis pentru blonde. Conturaţi foarte uşor sprâncenele în special în unghi şi spre exterior. Lăsaţi-le pe interior cât mai naturale.

Ţine fardul compact

Aplicați o bază pentru pleoape, dacă vreţi ca fardul să nu se strângă. Pielea ochilor este extrem de subţire şi odată cu vârsta apar şi ridurile mici pe pleoape în care se strânge foarte uşor fardul. O bază specială pentru ochi vă va ajuta să obţineţi nuanţa uniformă a pleoapei şi va împiedica strângerea fardurilor. Pentru ca fardul să nu se strângă, puteţi folosi chiar şi un fard rezistent la transfer. Fardurile cremoase, uşor sidefate sunt o alegere ideală, deoarece au un aspect natural. Nuanţele de şampanie, piersică sunt perfecte pentru ochi şi pot fi aplicate extrem de uşor cu degetul.

Renunţaţi la dermatograful închis

Chiar dacă aţi folosit conturul negru, acum este momentul să deschideţi nuanţa liniei care conturează ochiul. Un gri sau un maro sunt perfecte după 40-45 de ani. Aplicați o linie la baza genelor superioare pe care să o estompaţi spre exterior ascendent, cu ajutorul unui beţişor de ureche.

Rimelul de alungire!

Renunţați la formulele pentru volum, deoarece ele încarcă genele şi nu arată foarte bine. Pentru ca genele să pară cât mai naturale, folosiți doar un strat de rimel. Folosiți rimel de alungire şi nu încărcați prea mult genele!

Rujul, cât mai natural

Odată cu trecerea anilor, buzele se subţiază, iar culorile închise nu fac decât să evidenţieze acest lucru. Pentru a nu trăda vârsta, folosiți rujuri cât mai apropiate de nuanţele naturale.

TIMPUL Suplimentul Femeia
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *