Frumusețe

Machiajul de vară

De ce? Pur şi simplu pentru că temperatura ridicată nu face decât ca micile broboane de transpiraţie să pună în pericol machiajul realizat. Pentru ca totul să fie perfect, iar noi să fim impecabile pe durata întregii zile, nu trebuie decât să fim foarte atente la produsele de machiaj pe care le folosim. Este indicat şi de preferat ca vara să folosim machiaje cât mai rezistente! Deci trebuie să optăm pentru gama waterproof. Aceste produse sunt puţin mai scumpe, dar, având în vedere că sunt mult mai rezistente, machiajul nu mai necesită retuşuri în timpul zilei, fardul, rimelul sau rujul ţin mult mai mult!

În cazul în are nu vrei să renunţi la fondul de ten, cu toate că este indicat ca vara să laşi tenul să respire, obligatoriu vei alege un fond de ten în nuanţa tenului. Fondul de ten se va aplica prin tamponare, cu ajutorul unui bureţel, iar la final – un strat de pudră aplicat cu ajutorul unei pensule. Vara machiajul trebuie să fie mai natural. Un fond de ten pe bază de apă, foarte natural, pudra translucidă fără pigmenţi şi un blush cremă ce conferă un aspect natural sunt suficiente pentru zilele toride!

Când ieşi, trebuie să foloseşti o cremă sau un ecran de protecţie solară! Renunţă la fondul de ten cu acoperire mare, cu consistenţă cremoasă, renunţă la rujurile închise la culoare şi puternic pigmentate, renunţă la machiajul ochilor puternic nuanţaţi. Foloseşte culorile electrice doar seara!

Dacă nu poţi renunţa vara la machiaj, atunci este indicat să foloseşti machiajele waterproof. Machiajul waterproof nu numai că îţi permite să mergi la plajă purtând produsele cosmetice de care nu te poţi despărţi, dar se vor păstra pentru o perioadă îndelungată, în ciuda circumstanţelor întâmpinate, respectiv temperaturilor ridicate.

Machiajul la plajă

La plajă nu trebuie să foloseşti produse de machiaj la nivelul feţei, ci doar o cremă cu ecran de protecţie solară. Buzele trebuie şi ele să fie protejate cu un balsam care să conţină factor de protecţie. Dacă nu respecţi aceste reguli, rişti să provoci leziuni tenului şi să te alegi cu pete şi arsuri. Maximumul admis, dacă nu poţi renunţa la machiaj, este un mascara waterproof.

Machiajul de seară

Cheia machiajului de seară pentru perioada verii, când pielea este bronzată şi strălucitoare, este culoarea. Culorile folosite pentru obraz sunt cele de oranj, roz. Machiajul ochilor poate fi simplu, o linie subţire neagră, sau culori în contrast cu nuanţa ochilor. Nu exagera cu sprâncenele conturate. Falsul în exces este vizibil!

Rujurile care se poartă în această vară trebuie să fie mate sau gloss-urile perlate. Ţinând cont că tenul este bronzat, se pot folosi nuanţe puternice de roz, corai sau nuanţe apropiate de culoarea buzelor, dar sidefate!  

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *