Frumusețe

Machiajul dermatocosmetic, adaptabil fiecărui tip de ten

Fondul de ten, unul dintre cele mai importante cosmetice din trusa oricărei femei care se machiază zi de zi, trebuie ales întotdeauna cu foarte mare grijă, ţinând cont de nevoile fiecărui tip de ten. Cele mai potrivite fonduri de ten sunt cele dermatocosmetice, care oferă un machiaj perfect şi în acelaşi timp protejează şi tratează problemele tenului. Nu uita să ţii cont de vârsta şi nevoile pielii tale atunci când îţi alegi un fond de ten. Iată câteva sugestii:

Machiajul tenului cu probleme

Dacă ai un ten cu probleme, precum coşuri, puncte negre, luciu, pori dilataţi, alege un fond de ten dermatocosmetic care nu doar le acoperă, ci le şi tratează.

Ingredientele care ţin sub control secreţia de sebum de la nivelul pielii şi cele care purifică în profunzime, precum principiul activ Zincadone A, reuşesc să îi ofere tenului tău un aspect curat, mat şi neted.

Machiajul tenului sensibil

Tenul sensibil poate fi întâlnit la orice vârstă, iar machiajul acestuia trebuie abordat cu multă atenţie.

Poluarea, radiaţiile ultraviolete şi factorii nocivi din mediu dăunează frumuseţii tenului. Dacă tenul tău este sensibil la aceşti factori, trebuie protejat folosind un fond de ten dermatocosmetic hipoalergenic, fără parabeni şi non-comedogen. Ingredientele ideale pe care trebuie să le conţină sunt apa termală, factorul de protecţie solară şi pigmenţii minerali. Toate beneficiile apei termale concentrate într-un fond de ten te ajută să ai o piele suplă şi hidratată întreaga zi.

Pentru a preveni efectul de încărcare a pielii şi a lăsa porii liberi, fondul tău de ten trebuie să ofere acoperire naturală cu ajutorul pigmenţilor minerali.

Nu în ultimul rând, factorul de protecţie solară de cel puţin 12 te protejează de razele UV, ceea ce previne apariţia prematură a ridurilor.
Este indicat să alegi textura potrivită tipului tău de ten. Astfel, dacă ai tenul normal şi mixt, alege un fond de ten fluid, iar dacă pielea ta este uscată, alege unul sub formă de cremă, care îţi oferă hidratarea de care ai nevoie întreaga zi.

Machiajul tenului matur

După vârsta de 35 de ani, primele semne de îmbătrânire ale pielii devin vizibile şi trebuie contracarate printr-o îngrijire mult mai atentă.
Pentru machiajul tenului matur ai nevoie de un fond de ten dermatocosmetic care conţine un puternic ingredient activ antirid. Pentru ridurile deja existente, o textură silicon reuşeşte să ofere un efect de lifting, ceea ce întinereşte vizibil pielea.
De asemenea, un fond de ten pentru pielea matură trebuie să ofere luminozitate şi în acelaşi timp un machiaj rezistent întreaga zi.

Oana Carasâz
oana.carasaz.timpul@gmail.com

Timpul. Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *