Frumusețe

Machiajul potrivit pentru serviciu

Dar pentru ca acest lucru să fie posibil, trebuie să folosim farduri care au astfel de proprietăţi, adică farduri care rezistă. Se găsesc, sunt puţin mai scumpe decât cele normale, dar merită investiţia. Cum majoritatea timpului o petrecem la birou, este recomandat ca machiajul pe care ni-l facem dimineaţa să fie cât mai natural. Chiar dacă aveţi unele porniri de evidenţiere a ochilor sau a buzelor, trebuie să vă stăpâniţi sau dacă nu se poate să vă limitaţi la a evidenţia ori ochii, ori buzele. Pentru a avea un machiaj de zi cât mai natural, nu trebuie să depui eforturi foarte mari. 

1. Alegerea fondului de ten trebuie să fie făcută cu multă grijă. Fondul de ten uniformizează culoarea pielii, ascunde unele imperfecţiuni precum petele, cearcănele sau punctele negre. De aceea este indispensabil pentru un machiaj de zi. Important este să alegi un fond de ten cât mai fluid, care se adaptează perfect tenului tău şi care se întinde foarte uşor. Este important să fii extrem de atentă atunci când îl întinzi pe faţă şi să nu laşi să se vadă diferenţe foarte mari între obraji şi maxilare.

2. Trasează conturul pleoapei superioare cât mai aproape de linia genelor, folosind un creion dermatograf gri sau maro. Conturează şi pleoapele inferioare cu acelaşi creion, începând din colţurile exterioare ale ochilor, dar fără să le conturezi complet, ci numai pe jumătate.
Cu o pensulă pentru machiaj, aplică pe pleoape foarte puţin fard gri sau bej.

3. Aplică un strat sau două de rimel, începând de la rădăcinile genelor către vârfuri, cu mişcări în zigzag. Nu folosi prea multă mascara pentru că genele tale vor părea încărcate, iar aspectul nu va fi unul estetic.

4. Dacă ochii vor fi în centrul atenţiei, va trebui ca rujul să fie natural. O culoare pală, apropiată de nuanţa buzelor, este potrivită pentru zilele obişnuite de muncă. Alege un creion de contur de o culoare apropiată rujului. Începe conturarea buzelor din mijlocul acestora către exterior.
După conturare, aplică acelaşi creion pe întreaga suprafaţă a buzelor, ceea ce va oferi o bună aderenţă pentru ruj. Acum poţi aplica rujul. Dacă vrei luciu, poţi pune un strop de gloss.

5. În final este rândul pomeţilor să fie evidenţiaţi. Adaugă puţină culoare pe pomeţi cu o pudră bronzantă. Vei vedea că imaginea ta de ansamblu va fi imediat schimbată.  

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *