TRĂSNEA&K°club

Made in MD

Doua mascarale de la un post rusesc de TV au anuntat aseara lansarea unui aparat cosmic avand pe el inscriptia „Made in MD”. Spectatorii din acel studio au inceput, la aceasta veste, a se strica, crapa, lesina de ras, astfel incat, de nu li se acorda primul ajutor, le plangea de mila chiar si Kazanul binevoitor.

Sincer vorbind, n-am prins umorul rusesc. Sa intelegem ca ramura constructiei de sateliti s-a demodat deja si ca ne-am trezit si noi la spartul targului?  Una insa am priceput, si anume ca acesti clovni de doua parale au avut intentia sa-i loveasca sub centura pe compatriotii nostri care au prididit sa lehaiasca in presa despre performantele MD in domeniul stiintei si tehnicii, mai ales despre aceea ca aparatul cu pricina a fost asamblat doar cu o secera si un ciocan, dat fiind faptul ca celelalte doua scule ale Academiei aveau cozile rupte.
Mai departe si mai si!

La aceasta enumerare a instrumentelor din dotarea RM, necioplitii showmeni, care, la inceputul emisiunii, iti pareau doar bauti, ori ca au avut un sentiment nebun de admiratie fata de maiestria inginerilor nostri, ori ca au capiat din alt motiv, caci au cazut secerati la podele, muscand in extaz picioarele scaunelor.  Involuntar, mi-am tras plapuma peste cap si m-am consolat la gandul ca muscalii sunt porniti de-a pururi pe hlizit, mai ales cand vine vorba de satelitii liberi si independenti. S-apoi, cainii latra, vantul duce, iar televiziunea ruseasca isi musca coada…

Si tocmai in momentul cand eram deja gata sa-mi pipai tandara ca sa vad de ce nu sare la o asemenea ofensa adusa progresului nostru tehnico-stiintific, cele doua mascarale au inceput sa-i ia in raspar pe sarmanii de ciuccea, care, cica, se impart in doua categorii: cei ce cresc reni sub comanda unui baci-jidan, caci printre ei nu se gaseste niciun cioban ca lumea, si cei care cultiva vita-de-vie si-i voteaza in exclusivitate pe comunisti, deoarece doar acestia le garanteaza posibilitatea sa amestece mamaliga cu secera si sa strice ceapa cu ciocanul.
Ati inteles cumva umorul? Eu nici atata.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *