Actualitate

MAE: Ofera copiilor tai un viitor liber de ingradirile comuniste!

Sute de baloane albe au zburat spre cer, simbolizand dorintele si sperantele parintilor si copiilor prezenti la spectacolul “Ofera un viitor liber copiilor tai”, organizat de Miscarea Actiunea Europeana. Voie buna, cantece vesele, desene pe asfalt si multe, multe ganduri de bine pentru viitorul R. Moldova – acestea au fost ingredientele prin care MAE a incercat sa aduca duminica trecuta un strop de culoare si buna dispozitie in viata de zi cu zi a locuitorilor din Chisinau.

 

Cu speranta la un viitor liber

Incepand cu ora 11, in Gradina Publica „Stefan cel Mare si Sfant” din Chisinau se puteau auzi cantece vesele, iar trecatorii primeau baloane inscriptionate cu numele partidului condus de Anatol Petrencu. „Este un prilej de a petrece o dimineata de duminica impreuna cu copiii nostri. De fapt, ei sunt cei pentru care ne facem griji, cei pentru care incercam sa facem in fiecare zi alegerile corecte, ca ei sa aiba parte de un viitor curat aici, la noi in tara”, au declarat membri ai MAE.

„Dati un vot impotriva comunistilor!”

La spectacolul MAE, copiii au putut participa la un concurs de desene pe asfalt, cu tema „Cum va fi lumea peste 20 de ani?”, iar parintii au notat gandurile lor pentru viitorul R. Moldova pe panourile special amenajate pentru aceasta. „Vrem in Europa! Jos comunistii!”, „Dupa 29.07, comunistii din RM sa-si schimbe domiciliul in Siberia, unde i-au deportat pe bunicii nostri” – au fost doar cateva dintre dorintele exprimate in mod public de participantii la actiunea MAE.
La randul sau, presedintele MAE, Anatol Petrencu, a marturisit ca se gandeste zilnic cu grija la viitorul nepotelelor sale. „Ca parinti, ca bunici, suntem gata sa facem orice ne sta in putere ca sa asiguram un viitor curat si sigur copiilor nostri. Vreau sa le ofer sansa de a-si indeplini visul aici, in R. Moldova. Dar pentru asta, sunt constient ca trebuie sa schimbam multe. Iar primul lucru pe care trebuie sa-l facem noi este sa mergem la vot la 29 iulie. In joc este pus viitorul nostru, dar mai ales al celor mici”, a declarat liderul MAE.

Sute de dorinte ridicate la cer

Spectacolul s-a incheiat cu un moment simbolic, cand participantii si-au pus fiecare cate o dorinta si, chiar in acel moment, au eliberat spre cer sute de baloane albe. Acestea au simbolizat dorintele copiilor si parintilor din R. Moldova pentru un viitor liber de ingradirile comuniste.

Natalia Ivanov
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *