Astăzi 25 Februarie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 14:27
Abonamente

Actualitate 12 Septembrie 2017, ora 15:27

InternaționalMAE rus, acuzat de distorsionarea declarației lui Merkel despre anexarea Crimeei

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, purtatorul de cuvant Maria Zaharova a distorsionat grav cuvintele cancelarului german Angela Merkel, care a echivalat anexarea ruseasca a Crimeei cu divizarea Germaniei, scrie paginaderusia.ro.

Propria intepretare a cuvintelor lui Merkel a fost postata de Zaharova pe pagina sa de Facebook.

„Cineva și-ar fi imaginat acum câțiva ani că cancelarul german va rezolva complicata dilema a Crimeei, referindu-se la aceasta în contextul unificării Germaniei?“ – a scris Zaharova.Purtatorul de propaganda al MAE a adugat că divizarea din voința straina a poporului a avut loc între Rusia și Crimeea, nu între Ucraina și Crimeea.

„Avem acum un argument concret suplimentar, arătând în mod clar adevărul istoric a ceea ce s-a întâmplat (anexarea Crimeei). Pentru că au fost despartite popoarele din Rusia și Crimeea, nu cel din Ucraina de cel din Crimeea, care s-a confirmat nu numai prin referendum din 2014, dar si de referendumurile, precum și încercări de referendumuri care au avut loc dupa prăbușirea URSS. Dar, pe de altă parte, aceasta nu exclude faptul că mass-media germană va scrie mâine că „hackeri ruși“, care atât de activ baga frica în germani, de această dată au spart nu serverul de campanie al candidatului principal, ci direct pe candidat” – a spus Zaharova.

Anterior, într-un interviu cu Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung, Merkel s-a opus categoric să accepte anexarea Crimeei de catre Rusia, dând ca exemplu situația care a dus la divizarea Germaniei de dupa al Doilea razboi mondial.
Merkel a spus: „Când am auzit, de exemplu, că ar trebui să acceptăm anexarea ruseasca a Crimeei, m-am gândit: ce se întâmpla cu noi dacă și în RDG (Germania de Est) s-ar fi folosit sloganuri similare?“

Sursa: Paginaderusia.roblog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Februarie 2018, ora: 15:08

Obiectele mărunte ingerate de copii le pun viața într-un adevărat pericol

Obiectele mărunte ingerate de copii le pun viața într-un adevărat pericol Din editia print

Baterii, agrafe, piuneze, monede, piese de la jucării – aceste și alte obiecte mărunte pot deveni un adevărat pericol când sunt lăsate pe mâna unui copil de vârstă mică, care nu este supravegheat de un adult.

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 21 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Chișinău – o cauză pierdută

Ori de câte ori călătoresc undeva nu mă pot abține să nu compar situația altora cu cea de la noi. Mai ales acum că am călătorit în Ucraina, la Odesa. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Inițiere în dialog

Îmi amintesc deseori de profesorul meu de Noul Testament din primii ani de facultate. El ne cerea insistent să nu intrăm în polemici. Nici într-un caz cu cei care vor să ne demonstreze că ei au dreptate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Constantin Tănase

De ce Roșca atacă intelectualitatea

Scrisoare către învățătorii și profesorii din școli, licee, colegii și universități 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Dan Nicu

Comratul „la datorie” din nou împotriva unioniştilor

Găgăuzii ar trebui informați despre beneficiile unirii în limba lor și în cea rusă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Postul Mare

Începe din nou Postul Mare. O perioadă de bucurii duhovnicești, de timp pentru suflet, de slujbe minunate, de pocăință încununată de înviere.  

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md