Actualitate

MAE se relanseaza

Duminica, Congresul III extraordinar l-a ales pe V. Untila, cu majoritatea de voturi, presedinte al Miscarii „Actiunea Europeana” (MAE). Doar 12 delegati din totalul de 859 prezenti la congres au votat impotriva, iar 34 s-au abtinut.

„Consider ca a venit cineva cu mai multa experienta, care sa dea un suflu nou partidului nostru”, a spus la inceputul evenimentului fostul lider al MAE Anatol Petrencu. El a adaugat ca, astfel, se relanseaza MAE pentru a deveni un actor important pe scena politica. „Astazi se relanseaza nu numai cel mai curat partid politic din Moldova, dar si intreaga clasa politica moldoveneasca”, a mentionat Petrencu.

Cei care l-au urmat pe Untila de la AMN sunt presedintii de raion Ion Gudumac (Leova), Dumitru Simion (Criuleni) si Gheorghe Vasilachi (Cahul), Sergiu Baltaga, fostul lider de tineret la AMN, deputatul Iurie Colesnic (el a lipsit de la congres, fiind intr-o deplasare in SUA), presedintele organizatiei teritoriale Dubasari, Grigore Racu. Untila insa a mentionat ca se mai negociaza cu multi fosti colegi si numarul celor care vor trece din AMN la MAE va fi mai mare. „Nu am avut asemenea emotii nici la Congresul AMN. Multumesc ca m-ati sustinut. O sa fac tot posibilul sa nu va dezamagesc. De azi inainte, nu mai exista aripa liberala si MAE, exista doar Miscarea „Actiunea Europeana”. Intr-un ceas bun si la lucru”, a spus proaspatul presedinte, care a subliniat ca telul MAE este sa acceada la guvernare.

„Am fost si eu candva membra AMN, pe care am parasit-o mai demult. Vreau sa cred ca dnul Untila, acum lovit de acelasi par, cu care au fost loviti candva altii, a invatat aceasta lectie”, a afirmat Eleonora Cercavschi de la Grigoropol, una dintre persoanele care s-au abtinut de la vot. Potrivit ei, lipsa de democratie din partide si numarul mare de oameni fara opinii proprii sunt factorii care impiedica RM sa se dezvolte. „Vreau sa cred ca de acum inainte veti fi altfel”, i-a spus ea lui Veaceslav Untila.

In finalul congresului, membrii Consiliului National l-au ales pe Anatol Petrencu prim-vicepresedinte al formatiunii, iar vicepresedinti – Nicolae Rosca, Zoia Jalba, Andrei Pavaloi, Marin Plugaru, Alexandru Gorgan, Mariana ?aranu, Iurie Colesnic, Gheorghe Vasilachi, Sergiu Baltaga, Valeriu Muntean, secretar general – Ion Neagu.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *