Ultima oră

MAE turc propune acceptarea directă a Georgiei în NATO

Potrivit jurnalistului 2030.news de la Strasbourg, diplomatul turc a declarat că Georgia poate fi acceptata ca membri al NATO in lipsa planului de acțiune de membru al Alianței Nord-Atlantice.

Mevlut Cavusoglu a declarat că Georgia îndeplinește toate criteriile pentru a deveni membru al alianței.

„Noi sprijinim pe deplin aderarea Georgiei la NATO. Am pus această problema la toate reuniunile miniștrilor NATO. Am vorbit despre asta în urmă cu doi ani, la summit-ul din Ţara Galilor. Summitul de la Varșovia al NATO ar trebui sa fie un summit al extinderii. Am invitat Muntenegru să se alăture alianței. Bosnia-Herțegovina, Macedonia și Georgia aşteapta o invitație similara.

Voi ridica această problemă în cadrul reuniunii ministeriale a NATO de la Bruxelles, în luna mai. Desigur, Turcia nu poate oferi o garanție Georgiei, dar noi credem că Georgia merită statutul de membru al NATO, dat fiind că acesta îndeplinește toate criteriile. Cred că se poate alătura alianței fara plan de acțiune pentru aderare. Georgia poate primi în mod direct invitația. Din punct de vedere tehnic este posibil, „- a declarat Ministrul Afacerilor Externe al Turciei.
 
paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *