Actualitate

Magdalena Andersson, prima femeie premier al Suediei, a demisionat la doar câteva ore după ce a fost aleasă

Magdalena Andersson a devenit prima femeie premier al Suediei miercuri la prânz. Însă proiectul de buget pe care Magdalena Andersson, liderul Partidului Social-Democrat, l-a propus a fost respins de Parlamentul de la Stockholm, iar Partidul Verzilor s-a retras din coaliţia guvernamentală.

Parlamentul de la Stockholm a aprobat un proiect bugetar alternativ, elaborat de formaţiuni de opoziţie, printre care se numără partidul de extremă-dreapta Democraţii Suedezi (SD), scrie Digi24.

Ca reacţie, Magdalena Andersson l-a anunţat miercuri seară pe preşedintele Parlamentului, Andreas Norlén, că demisionează din funcţia de prim-ministru, semnalând că s-ar putea să vrea să fie aleasă din nou în acest post peste o anumită perioadă, conform publicaţiei Bild.

„Pentru mine, este vorba de respect, dar nici nu vreau să conduc un guvern în care ar putea apărea dubii asupra legitimităţii. Există o practică de tip constituţional că un guvern de coaliţie trebuie să demisioneze dacă se retrage un partid din coaliţie”, a afirmat Magdalena Andersson, citată de site-ul Politico.eu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *