Femeia

Magia din noi

Suntem într-o continuă aşteptare a magiei, a fluturilor din stomac. Când ne plictisim de atâta aşteptare, mergem la căutat. Încercăm să găsim magia în familia noastră, în cercul prietenilor, în versurile pieselor, la serviciu, în cărţi motivaţionale, în filme premiate la festivaluri internaţionale, în sufletul omului drag.

Când eram mici, viaţa ni se părea o continuă magie. Toate lucrurile ni se păreau noi. Repetam cuvintele auzite de parcă ar fi fost o vrajă. Memoram chipurile pe care le întâlneam, iar după asta ne imaginam poveşti, pentru ca magia să nu dispară. Însăşi esenţa noastră era magie.

Chintesenţa întregii noastre vieţi se află, de fapt, în magie. Iar în fiecare an, ne îndepărtăm tot mai mult de aceasta. Ne punem pe umeri greutăţi şi durere ce nu ne aparţin. Ni se întâmplă zeci de lucruri în doar câteva momente. Cei dragi nu mai sunt alături de noi. Oamenii se pot accidenta şi pot rămâne infirmi. Oamenii îşi pot pierde calea, dintr-un motiv sau altul. Viaţa se străduieşte din plin să ne scadă memoria magiei. Nu ştim că ni se întâmplă până când, într-o zi, simţi că ai pierdut ceva, dar nu ştii exact ce.

Magia, de fapt, nu se pierde niciodată. Ea rămâne adânc ascunsă în noi, precum primele noastre experienţe. În fiecare dintre noi există acel licăr, care spune: „Nu mă voi mulţumi cu această viaţă de rutină. Vreau să experimentez viaţa din plin. Vreau să iubesc şi să mă simt însufleţit”. Mulţi dintre noi au renunţat să mai caute magia din ei. Important e să nu abandonăm lupta. Să regăsim magia din noi, care ne poate călăuzi calea. Iar când o vom reîntâlni, să nu uităm să o împărtăşim şi celorlalţi.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *