Astăzi 23 Septembrie 2018, Duminică - Ultima actualizare la 22 Septembrie 2018
Abonamente

Bună Dimineața 2 Decembrie 2013, ora 09:30

Marime Font

Mai bine „țigan” român decât rus comunist

Fraților am trăit să o văd și pe asta. Zilele trecute am primit un mesaj pe adresa electronică în care eram umilit în ultimul hal. Am fost jignit, numit „țigan român”… iar restul cuvintelor nici nu le pot reproduce. Și toate astea deoarece m-am pronunțat, deseori, pentru integrarea europeană a R. Moldova.  

 
 
 

Iertat să-mi fie tupeul, dar mi-am permis să-i răspund public doamnei sau domnului care mi-a expediat mesajul doldora de greșeli gramaticale. Știu că există foarte multă lume care citește articolele mele din TIMPUL sau postările mele de pe rețelele de socializare în care mi-am exprimat clar convingerile mele despre integrarea europeană a R. Moldova sau mai grav pentru unii unirea țării noastre la patria mamă. 

Marți când am mers în zona de frontieră dintre Moldova și România pentru a realiza un reportaj m-am simțit foarte neputincios în fața sorții să văd că lumea de pe cele două maluri ale Prutului este practic înghețată, nu comunică între ei, așa cum o făceau un secol în urmă. Și tot atunci mi-am adus aminte de bunica care seara înainte de somn, uneori, îmi spunea cum mergeau două zile până la Huși pentru a vinde sau a cumpăra boi. Iar acum vin să-i spun admiratorului meu că istoria niciodată nu poate fi negată, iar eu respect memoria străbunicilor mei la fel ca și pe cea a străbunicilor lui și îi zic că Basarabia a fost ruptă de la România, iar noi din talpă suntem un neam românesc, chiar dacă cineva de la Kremlin scuipă semințe și râde de noi pentru că nu ne cunoaștem adevărata identitate. Iar atâta timp cât un om nu-și cunoaște rădăcinile, el nu are viitor. Eu continui să rămân român, iar pentru alții dacă doriți și „țigan”.
 

Un articol de: Vasile Dosca
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul