Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 18:30
Abonamente

Moldova 18 Octombrie 2017, ora 11:36

Mai mulți inspectori de patrulare în intersecții aglomerate și fără stopări abuzive ale șoferilor

Marime Font

Șoferii nu mai pot fi de astăzi opriți fără motiv în trafic. Iar inspectorii de patrulare va fi obligat să explice argumentat conducătorilor auto de ce îi trag pe dreapta.

Decizia a fost anunțată în această dimineață de către Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, în cadrul unei conferințe de presă.

Oficialul a adăugat că structurile Ministerului de Interne și ale Inspectoratului General de Poliție vor monitoriza ca prevederea să fie respectată de inspectori, astfel ca șoferilor să le fie explicat clar și concis încălcările comise în cazul în care sunt stopați.„Subiectul dat este monitorizat de IGP și de MAI. Pe parcursul ultimelor luni, cu adevărat atestăm plângeri din partea cetățenilor, care invocă faptul că deseori sunt stopați de către inspectorii de patrulare fără a li se explica motivul. Acest subiect a fost discutat și pe linia partidului, unde am participat la mai multe ședințe. Vom întreprinde acțiuni împreună cu IGP și INP, care vor duce la stoparea acestor abuzuri de care s-a vorbit, în special, este vorba despre dezvoltarea unor proceduri operaționale care vor obliga polițiștii să explice șoferului cauza stopării”, a declarat Alexandru Jizdan.

Oficialul a precizat că de la începutul anului, 116 șoferi s-au plâns la Inspectoratul Național de Patrulare că au fost opriți în trafic fără motiv. Alexandru Jizdan a spus că au fost inițiate anchete de serviciu în cazul plângerilor date. ”INP s-a reformat în 2013, pentru a patrula locurile unde criminalitatea este ridicată, iar acum, cu părere de rău, agenții de patrulare s-au transformat în agenți de asigurare a circulației rutiere”, mai spus ministrul.

În context, Alexandru Jizdan a comunicat că va fi modificată modalitatea de patrulare a străzilor, astfel ca de acum încolo inspectorii să fie prezenți pe segmentele de traseu cu rată înaltă a accidentelor cu efect letal. Iar în capitală, inspectorii de patrulare sunt trimiși deja în intersecțiile cu trafic aglomerat, fapt care a permis fluidizarea circulației în orele de vârf.

Timpul.md
 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md