Mai mulți moldoveni care „munceau” în Italia au fost reținuți. Motivul este rușinos

publicat în Actualitate pe 19 Iunie 2018, 15:15

O operațiune de amploare a poliției din mai multe orașe italiene - Pavia, Piacenza, Milano, Brescia, Padova și Alexandria - a dus la destructurarea unei grupări infracționale foarte bine organizată, din care făceau parte inclusivi cetățeni moldoveni. Operațiunea a avut numele de cod „Vampirii”.

Astfel, 23 de persoane au fost arestate, acuzate că, în perioada februarie 2017 - iunie 2018, au comis mai multe jafuri, inclusiv armate, scrie presa italiană. Gruparea infracțională prăda persoane fizice și companii din Pavia, dar și din provinciile Monza, Brianza, Piacenza, Brescia, Cuneo și Reggio Emilia.

Potrivit unei declarații emise de autorități „autorii erau împărțiți în trei grupuri infracționale diferite (unul format din albanezi, unul din persoane de naționalitate moldovenească și română și unul din cetățeni ai Republicii Moldova și Kosovo ).”

Cele 3 grupări acționau într-un mod coordonat pentru comiterea diverselor infracțiuni.

Poliția a stabilit că toate grupările erau coordonate de un cetățean italian, care se ocupa de vinderea bunurilor furate și dădea pontruri pentru jafuri la comandă.

Sursa: evzmd.md