Mai mult de jumătate dintre ruși cred că autoritățile ascund situația reală a țării

publicat în Actualitate pe 11 Februarie 2019, 12:23

Mai mult de jumătate dintre ruși (52%) consideră că liderii de stat și oficiali mint despre situația reală a țării. Sondajul efectuat de „Levada Center” relevă că doar 12 la suta dintre ruși îi cred pe oficiali, iar alți 33 la suta recunosc că statul probabil minte, atunci când descrie situația din economie, sănătate, securitate, pensii și lupta împotriva criminalității.

După cum susține Lev Gudkov, directorul ”Levada Center”, neîncrederea față de funcționari este o tendință constantă în Rusia. Potrivit lui Gudkov, maximul atins de 52% este o reacție la nemulțumirea și deteriorarea generală a situației din țară.

„Acest lucru este legat nu numai de șocul provocat de reforma sistemului de pensii, dar, de asemenea, de creșterea prețurilor și a accizelor, precum și faptul că autoritățile au încălcat contractul social nescris, încercând să rezolve problemele în detrimentul populației“, – a spus Gudkov, în cadrul unui interviu acordat ziarului Vedomosti.

De asemenea, „Levada-Center“ a constatat ca 28 la suta dintre ruși cred că concetățenii lor ascund atitudinea reală față de autorități și președintele Rusiei, Vladimir Putin.

http://www.paginaderusia.ro