Social

Mai mult somn, mai putine kilograme

Mai mult, s-a demonstrat că somnul are un atuu în plus – stimulează capacitatea organismului de a arde grăsimi.

Celebrul antrenor Christine Fee – fondatoarea companiei Christine Fee Wellness – a observat atent relația de coordonare dintre repaus prin somn și pierderea kilogramelor în plus.

“Milioane de persoane suferă de anxietate cronică, fiind agitate și obosite, cu un corp epuizat fizic din cauza kilogramelor în plus – ceea ce înseamna lipsa energiei sau grăsimi inutile – criza personală care nu își are vindecarea (oricat de mult ne-am dori) în cafea sau dulciuri”, susține Cristine Fee, un guru recunoscut al fitness-ului.

Mai mult somn înseamnă mai multă energie și mai puține grăsimi

Așadar, înainte să îți organizezi prioritățile trebuie să ții cont de cele mai importante consecințe ale lipsei de somn sau ale unui somn neodihnitor: anxietate, instabilitate emoțională, dezechilibru hormonal sau, generalizând, o calitate scăzută a vieții.

Somnul neadecvat sporește apetitul alimentar și diminuează sentimentul de saturație (plenitudine).

Și dacă ți se pare că, totuși, nu ai de ce să îți faci griji, aminteste-ți că un organism care nu primește suficient somn simte nevoia amplificată de calorii și carbohidrați, cum ar fi dulciuri, snacks-uri sărate sau alimente bogate în amidon.

Valoarea unor ore de somn crește cu atât mai mult dacă iei în considerare faptul că înșiși antrenorii de fitness din intreaga lume recunosc insuficiența exercițiilor aerobice sau a practicării unui sport, fără un somn de calitate.

În același timp, sportul te ajută să ai un somn sănătos prin reducerea cantității hormonilor de stres, ceea ce duce la ritm cardiac scăzut, vase de sânge relaxate și scăderea tensiunii arteriale.

De fapt, este un raport de interdependență între cele două aspecte ale vieții: exercițiile fizice îmbunătățesc aspectul corpului, capacitatea minții, calitatea somnului și viceversa.

Sursa: one.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *