Actualitate

Mai multe medicamente vor reapărea în farmaciile din ţară

Lista preparatelor a fost întocmită de Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) după evaluarea situației privind aprovizionarea pieței farmaceutice, discuțiile cu producătorii și distribuitorii, precum și în baza solicitărilor parvenite din partea populației.

Astfel, Comisia pentru importul produselor farmaceutice a eliberat autorizațiile de import pentru 107 denumiri de preparate neînregistrate. Majoritatea sînt de importanță vitală şi nu au analogi pe piață.

„Printre preparatele medicamentoase care au fost autorizate se numără Keppra, Fotil, Eufilin, Fortrans, Fenazepam, Traumeel, Hondrolon, Spegal, Teveten, Taflotan, Fenistil, Rivotril ș.a. În farmacii va reveni și Viburcol, care recent a fost reautorizat. Preparatul farmaceutic are efecte analgezice, anti-inflamatorii, proprietăți sedative și spasmolitice”, se menţionează într-un comunicat al AMDM.

Săptămâna trecută, Prim-ministrul Pavel Filip a convocat reprezentanţii instituţiilor responsabile de implementarea Planului de acţiuni pentru soluționarea problemelor în domeniul farmaceutic pentru a discuta, punctual, acţiunile restante şi modalităţile de înlăturare a impedimentelor la punerea în practică a acestora. În cadrul şedinţei, Premierul a cerut „să fie luate toate măsurile necesare pentru a asigura buna desfăşurare a achiziţiilor centralizate ale medicamentelor la nivel naţional, dar şi să fie intensificată activitatea de comunicare pe acest segment”. 

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *