Actualitate

Mai multe ONG-uri susţin proiectul „Renaşte Moldova”

„Faptul că Institutul Mamei şi Copilului a găsit un parteneriat local, cu Fundaţia Edelweiss, este ceva minunat şi felicit, astfel, şi Fundaţia Edelweiss pentru implicare. Este foarte importantă sporirea accesului populaţiei la servicii de calitate, mai ales în rândul păturilor vulnerabile. Şi noi, la UNICEF, lucrăm tot în această direcţie”, a declarat Angela Capcelea, coordonator de programe la UNICEF Moldova.

Campania „Renaşte Moldova” va primi, şi din partea Biroului de Cooperare al Elveţiei cu Republica Moldova, susţinere pentru găsirea unor donatori şi sponsori, care să ajute la colectarea fondurilor necesare pentru lucrările de reparaţii prevăzute pentru acest an. „Necesităţile sunt mai mari decât posibilităţile şi orice implicare este binevenită. Sunt necesare condiţii normale, unde medicii să îşi desfăşoare zilnic activitatea. Noi suntem gata să colaborăm, să împărtăşim toate cunoştinţele pe care le avem, cu privire la găsirea de donatori necesari, cu privire la abordări pe viitor”, a spus Valeriu Sava, coordonatorul Programului Sănătate în cadrul Biroului de Cooperare al Elveţiei.

Despre efectele la nivel naţional pe care le va avea campania „Renaşte Moldova” a vorbit reprezentantul adjunct al Fondului ONU pentru populaţie, UNFPA, Boris Gâlcă. El a menţionat că, prin aderarea ţării la Uniunea Europeană, astfel de proiecte vor fi mai vizibile, iar Moldova va avea acces la mai multe fonduri externe.

„Pentru renovarea Institutului va fi nevoie de un efort permanent, din partea tuturor care au posibilitatea să ajute”, a menţionat Larisa Moraru, directorul executiv al fundaţiei „Edelweiss”, care susţine Institutul Mamei şi Copilului în realizarea proiectului „Renaşte Moldova”. „Acum că avem societatea civilă alături de noi, am încredere că proiectul „Renaşte Moldova” se va realiza cu succes şi că va fi un exemplu de implicare socială”, a declarat reprezentantul Fundaţiei Edelweiss, patronată de Vlad Plahotniuc.

Masa rotundă a fost organizată de către Institutul Mamei şi Copilului, moderatorul dezbaterii fiind directorul general, medicul Ştefan Gaţcan. Acesta a menţionat că, de la lansarea campaniei şi până acum, au fost înregistrate donaţii importante pentru renovarea maternităţii, iar reparaţiile au început deja.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *