Actualitate

Mai multi banuiti in atacul cu bomba

Mai multe persoane sunt suspectate de faptul ca, la 14 octombrie, de Hramul Chisinaului, ar fi comis actul de terorism cu bomba din Piata Marii Adunari Nationale. Dintre acestea una este retinuta. Ieri, in timpul sedintei operative de la primarie, Iurie Crijanovschi, seful Directiei ordine publica a Comisariatului general de politie, a declarat ca, in urma apelurilor facute in presa, mai multi martori au furnizat diverse informatii, dar nu a fost prezentata nicio proba video sau foto.

In urma deflagratiei de miercurea trecuta, 42 de persoane au suferit diverse leziuni corporale, trei dintre care au fost internate recent. In prezent, in spitale se mai afla 19 persoane. Un tanar din raionul Straseni, care la fel a suferit din cauza exploziei, s-a adresat la Spitalul de Urgenta din Chisinau pentru a fi internat, dar specialistii de acolo l-au trimis la spitalul raional, fiindca nu avea viza de resedinta in capitala.

Dar, deoarece nu a avut polita de asigurare medicala obligatorie, tanarul nu a putut sa-si achite serviciile medicale si nu a fost internat in spital nici acolo. Dorin Chirtoaca s-a adresat Directiei municipale sanatate sa aiba grija ca nicio victima sa nu fie lasata fara ingrijire, indiferent daca are viza de resedinta in capitala sau daca detine polita de asigurare. Primarul a dat indicatii Directiei finante sa evalueze pagubele suferite de persoanele ranite si astfel sa le fie acordata tuturor asistenta financiara.

 

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *