Actualitate

Mai mulţi locuitori ai capitalei au rămas fără apă la robinet din cauza datoriilor

Potrivit unui comunicat de presă al ACC, doar în primele luni ale anului curent, au fost debranşaţi 38 de agenţi economici şi 59 de consumatori casnici. Deşi furnizorul de apă a avizat consumatorii despre necesitatea de a-şi respecta angajamentele de plată a datoriilor restante, aceştia au neglijat apelul instituţiei, înregistrând datorii de peste 700 de mii de lei.

Datornicii vor rămâne fără apă potabilă până nu-şi vor achita restanţele. De asemenea, pentru a beneficia de serviciile ACC, aceştia vor fi nevoiţi să achite nu doar datoria înregistrată, ci şi cheltuielile privind debranşarea sau rebranşarea la sistemul de alimentare cu apă potabilă.

Totodată, furnizorul de apă îndeamnă consumatorii să-şi onoreze obligaţiunile de achitare a serviciilor prestate de către întreprindere pentru a evita debranşarea. ACC menţionează că debranşarea consumatorilor datornici este unica metodă efectivă pentru respectarea obligaţiunilor de achitare a serviciilor oferite de ACC, prevăzută de legislaţia în vigoare.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *